Bejelentkezés:
Keresés:
Gulliver utazásai DVD
Gulliver utazásai Blu-ray
Gulliver utazásai 3D Blu-ray 3D


forrás: HBO

TV magazin

Gulliver újra utazik

» Film info:Gulliver utazásai

Megjelenése óta (1726) töretlen népszerűségnek örvend Jonathan Swift regénye, a Gulliver utazásai. Jó két évszázaddal később a filmesek is rátaláltak, és azóta is kisebb-nagyobb rendszerességgel készülnek az újabb és újabb feldolgozások. Az HBO mozicsatornán látható változat különlegessége, hogy a filmesek napjainkba helyezték át a történetet.

Jonathan Swift alighanem nagyot nézne az új Gulliver láttán. És nemcsak azért, mert a felhőkarcolók árnyékában dolgozik az egyik New York-i napilap postai részlegében. Hőse a népszerű komikus, a teltkarcsú Jack Black megformálásában egyszerre vonzó és nyugtalanító fickó. „Ugyanakkor – ahogy a rendező Rob Letterman mondja – van valami a szemében, ami végtelenül megnyerővé és esendővé teszi. Olyan, mint egy nagy gyerek.”

Azt persze mindenki tudja, hogy egy „nagy gyerek” is óriás a törpék országában. Ráadásul tényleg óriási szája van, amely be nem áll. S ahogyan Gulliver képes lyukat dumálni a környezete hasába, nyilvánvaló, hogy szegény törpékre is ugyanez a sors vár. „Gulliver tipikusan az az ember, aki mindig valami nagyobbra és jobbra vágyik annál, ami – mondja Jack Black. – De nincs hozzá elég bátorsága, hogy megvalósítsa az álmait. És akkor egyszer csak eljut Liliputba, és olyan lesz, mint egy király. Ám ez az érzés hamis illúzión alapszik.” A történet logikája szerint hősünk rá is ébred arra, hogy nagysága hazugság csupán, és meg kell találnia a módját, hogyan hozza helyre az általa okozott kárt.

Gulliver meséjét azért is szeretik annyira a filmesek, mert izgalmas kihívás az eltérő méretek összepárosítása. Hajdanán ez igazi nagy kaland volt a speciális effektusok szakértői számára, a számítógépes animáció korában viszont már szinte játék. A legtöbb jelenetet a már jól megszokott zöld vászon előtt forgatták a színészekkel. Az utómunkálatok során digitalizálták be őket a számítógéppel kialakított környezetbe. A vizuális effektek meg csak hab a tortán.

Még több cikk: TV magazin >>>

Gulliver utazásai a TV-ben

 TV csatornaIdőpontCím 
 
DIGI Film 2018. április 16. hétfő 05:30 Gulliver utazásai
 
DIGI Film 2018. április 15. vasárnap 13:10 Gulliver utazásai
 
DIGI Film 2018. március 24. szombat 07:00 Gulliver utazásai
 
DIGI Film 2018. március 23. péntek 22:00 Gulliver utazásai
 
DIGI Film 2018. március 2. péntek 22:05 Gulliver utazásai
Legújabb cikkek
Otthagyta a forgatást A konyha ördöge szakácsa
Új házigazdával bővül az Ízes élet
Indul a Fargo
Együttlét – új sorozat az HBO-n!
Hóviharban forgatott az Éjjel-Nappal Budapest
Jackson Brodie esetei az új Galaxy TV csatornán
A Brutális fizika a legjobb
Liptai Claudia mindenkit megfőzött
Született szinglik: országos évadpremier a FEM3-on
Indul a Brutális biológia!