Keresés:
 
Bejelentkezés:
Rango DVD
Rango Blu-ray
forrás: HBO

Rango kaméleon vadnyugati kalandjai

2012. április 19. csütörtök
Küldés:   Facebook   Twitter   e-mail

Lucky Luke-on és a négy Daltonon kívül nem sok babér termett eddig a rajzfilmhősöknek a vadnyugaton. Ráadásul a western műfajára is rossz idők járnak. Már ezért is anakronizmusnak tűnhet egy vadnyugati animációs film, amelynek ráadásul egy kaméleon a hőse. Persze Rango egymaga képes hatvan alakot ölteni, de ahhoz, hogy hős lehessen, mégis önmagát kell adnia. Az HBO mozicsatornán kiderül, hogyan!

Gore Verbinski rendező régóta kacérkodott a nagyszívű kis kaméleon, Rango történetével. Úgy gondolta, élvezetes lenne, ha nem a megszokott módon közelítenének a vadnyugatról alkotott képhez. Az elszabadult fantáziája lázba hozta John B. Carls producert. „A közönség mindig valami vadonatúj és friss dologra vágyik, és a Rango megfelel ennek az elvárásnak. Tudtam, hogy Gore a műfaj összes szabályát a feje tetejére fogja állítani.” Mi tagadás, Verbinskinek nagy rutinja van ebben, hiszen A Karib-tenger kalózai-trilógiával új alapokra helyezte a kalózfilmeket.

Ezúttal a western került terítékre. Fogta az amerikai legendát, és nemcsak újragondolta, hanem látványos, sajátos humorral átszőtt, különleges karakterekkel teli családi mozivá alakította. A Rango tisztelgés a műfaj és annak nagy alakjai előtt, miközben olyan jól ismert rajzfilmsorozatokat is megidéz, mint a Kengyelfutó gyalogkakukk és a Toy Story - Játékháború.

De dugjuk a fejünket mi is Porba! Így hívják ugyanis a szélfútta, sivatagi kisvárost, amelynek bizarr, félnótás lakóit gonosz szörnyek fenyegetik. Ide csöppen az elveszett házikedvenc, a Rangónak nevezett kaméleon. Hősünk előbb-utóbb kénytelen színt vallani, és szembeszállni minden veszéllyel, hogy helyreállítsa a törvényt és a rendet. Valahol a szíve mélyén persze ő is azt akarta, hogy egyszer mindenkinek megmutathassa, mi lapul a vastag bőre alatt. A számítógépes animátoroknak köszönhetően ez a bőr szinte tapintható, mint ahogy a néző szinte a sajátján érzi a nap tüzét, a forró homokot, a kaktuszok tüskéit. Minden hihetetlenül vadnyugati, akárcsak a nagyszerű karakterek.

Rango a TV-ben

Ezt a filmet jelenleg nem játssza egyetlen TV csatorna sem.