Keresés:
 
Bejelentkezés:
Egyszerűen bonyolult DVD
Egyszerűen bonyolult Blu-ray
forrás: HBO

Bonyolultan egyszerű?

2012. április 26. csütörtök 12:00
Küldés:   Facebook   Twitter   e-mail

„Általában olyan témákat szeretek boncolgatni, amelyek nekem is fejtörést okoznak – mondja Nancy Meyers rendező. – Egy csomó filmben feldolgozom a saját életem eseményeit, bár katona azért nem voltam, és nem folytattam viszonyt az exemmel. A történeteim mindig kitaláltak, de ami a lényeg, az szívből jön.” Így van ez az HBO mozicsatornán látható vígjátéka, az Egyszerűen bonyolult esetében is.

Hollywood legismertebb női rendezője otthonosan mozog a romantikus komédiák világában. Olyan remek mozik fűződnek nevéhez, mint Az örömapa 1-2., a Mi kell a nőnek? és a Minden végzet nehéz. Ennek ellenére újra és újra megkísérti a sorsot, amikor a napjainkban oly divatos tinikomédiák és a huszonévesek romantikázása mellett rendre középkorú figurákat állít történetének középpontjába, és a kötelező boldog vég is inkább keserédes.

Az ember képes arra, hogy tanuljon a hibáiból. Bár erre általában ritkán kerül sor, ezért is élnek olyan jól a hollywoodi forgatókönyvírók. Az egyik legtipikusabb helyzet a válás utáni állapot, az exhez fűződő viszony. Az álomváros futószalagon szállítja az ilyen történeteket. Meyers szerint a sok tanulság mellett sok humor forrása is az olyan történet, amelyben az elvált feleség szerelmi kalandba bonyolódik a volt férjével. A rendezőnő élvezettel hozta ilyen furcsa helyzetbe az ötvenes Meryl Streepet, valamint az új oldaláról bemutatkozó Alec Baldwint. Az utóbbit ugyanis hosszú éveken keresztül leginkább arról ismertük, hogy rendszeresen elverte az asszonyát. Nem is akárki, Kim Basinger volt a szenvedő alany. S hogy még izgalmasabb legyen a szitu, a nőnek udvarlója (Steve Martin), a férfinak meg ifjú felesége és mostohagyereke van.

A három nagyágyú örömmel mondott igent Nancy Meyersnek. Hiszen szeretik a filmjeit, mert felnőtt és emberi kapcsolatokról szólnak, és arról, mekkora zűrbe kerülhetünk miattuk. A másik ok, amiért vállalták a kalandot, hogy bár mindegyikük rengeteg filmben játszott, mégis ez az első alkalom, hogy így hármasban állhattak kamera elé.

Egyszerűen bonyolult a TV-ben

Ezt a filmet jelenleg nem játssza egyetlen TV csatorna sem.