Bejelentkezés:
Keresés:
forrás: HBO

TV magazin

Hamarosan az HBO-n a Káin gyermekei

» Film info:Káin gyermekei

November 27-én debütál Gerő Marcell várva várt dokumentumfilmje, a Káin gyermekei. A dokumentumfilm a nemzetközi porondon már nagy sikert aratott: beválogatták a világ egyik legrangosabb A-kategóriás filmes mustrájára, a 62. San Sebastian Filmfesztiválra. Itthon elsőként az HBO-n látható a Káin gyermekei.

A Káin gyermekei Monory Mész András 1985-ben Magyarországon készült Bebukottak című dokumentum?lmjének gyilkosságért elítélt ?atalkorú főszereplőinek felkutatására és megszólaltatására vállalkozik. E vállalkozás kiindulópontja az olthatatlan kíváncsiság – mi lesz a megbélyegzettel? Mi lesz azokból a ?úkból, akik kamaszkorukban embert öltek, egész ?atalságukat börtönben töltötték és legalább 25-28 évesek, amikor szabadulnak? Most, harminc évvel – több mint egy emberöltővel – később már tisztán látszik, milyen irányba kanyarodott az akkori kamaszok, mostanra meglett fér?ak sorsa.

Gerő Marcell, rendező és László Sára társszerző-producer 2010-ben látta először a 80-as évek betiltott alkotását: „Elemi hatást gyakorolt rám az alkotás: az elmondott történetekből kirajzolódó embertelen börtönvilág és az az ellentét, ami a kamasz szereplők nyílt arca, tiszta tekintete, összeszedett beszéde és az előadott kegyetlen tartalom között feszül. Úgy gondolom, hogy aki látta a Bebukottakat, abban teljesen természetes módon fogalmazódik meg a kérdés, hogy vajon mi lehet az akkori kamaszokkal manapság.”

A filmötlet megfogalmazása után közel két éves kutatómunka következett, melynek eredményeképp az alkotók sikerrel jutottak a Bebukottak szereplőinek nyomára. „Az első szereplőt kicsit több mint egy év után találtuk meg, a másodikat pár hónappal később, míg a harmadik szereplővel való első találkozásig újabb hónapok teltek el.

Rengeteg munka, sok közbenső kudarc és nagy adag szerencse kellett ahhoz, hogy megtaláljuk őket. Utólag visszatekintve – szerencsére – fogalmunk nem volt, hogy mire vállalkozunk. Rendkívül nehezítette a keresést, hogy a társadalom perifériáján élő emberekről van szó, akikről nehéz volt bármilyen hozzáférhető adatot találni. Emlékszem, hogy a kutatómunka során heteken át böngésztük az 1981 és 1984 közötti napilapokat azért, hogy találjunk egy rövid hírt az egyikükről. Aztán ezen a morzsán elindulva jutottunk el mindhármukhoz.”

Gerő Marcell így fogalmazta meg a film üzenetével kapcsolatos törekvéseit: „A kezdetektől volt egy olyan érzésünk, hogy a szereplők története az élet alapkérdéseit fogja feszegetni, bíztunk benne, hogy ez önmagában is sokat jelent majd a néző számára. Az első pillanattól kezdve arra törekedtünk, hogy ne a szegénységükről, a nyomorukról szóljon a ?lm, hanem egyéni, belső történeteket kövessen, és ne kalandozzon el a külsőségek irányába.”

A hazai közönség a san sebastiani világpremiert követően elsőként az HBO csatornáján, valamint az HBO GO-n láthatja a filmet november 27-én.

Még több cikk: TV magazin >>>

Káin gyermekei a TV-ben

Ezt a filmet jelenleg nem játssza egyetlen TV csatorna sem. Ha értesülni szeretne róla, hogy a jövőben mikor lesz ez film a TV-ben, akkor hozzon létre egy műsorfigyelést!
Legújabb cikkek
Otthagyta a forgatást A konyha ördöge szakácsa
Új házigazdával bővül az Ízes élet
Indul a Fargo
Együttlét – új sorozat az HBO-n!
Hóviharban forgatott az Éjjel-Nappal Budapest
Jackson Brodie esetei az új Galaxy TV csatornán
A Brutális fizika a legjobb
Liptai Claudia mindenkit megfőzött
Született szinglik: országos évadpremier a FEM3-on
Indul a Brutális biológia!