Ízőrzők című TV műsor fóruma

Hol játsszák ezt a műsort?

TV fórum hozzászólások
Mondja el a véleményét erről a TV műsorról: Ízőrzők
Fontos! Töröljük a fórumról azokat a hozzászólásokat, amelyek nem az adott TV műsorhoz kötődnek, vagy etikátlan, másokat sértő megnyilvánulásokat, illetve reklámokat tartalmaznak!
Új hozzászólás írásához kérjük, jelentkezzen be!
155 hozzászólás érkezett:
moka
2010. július 12. hétfő 05:42:35
Kedves Czirbi!
A parasztkrémes receptje is megtalálható a www.mo-ka.hu honlap "Ízőrzők" mappájában, az ozorai receptek között.
Üdv: moka
czirbi
2010. július 11. vasárnap 17:37:01
A parasztkrémes receptjét szeretném megtudni mert nagyon jól néz ki és szeretném megsütni! Előre is köszönöm!
moka
2010. július 5. hétfő 20:51:07
Kedves Marica!
Pár nap türelmét kérjük, és felkerül a honlapunkra.
Üdv: moka
irmes.marica
2010. július 4. vasárnap 17:16:06
Kedves moka!
Nagyon tetszett a mai, Karcagról szóló film, szeretném a recepteket leírni, de nem találtam meg letölthető formában.
Tudna segíteni?
Köszönöm
borai61
2010. május 2. vasárnap 20:42:56
Köszönöm szépen Zsuzsa.
moka
2010. május 2. vasárnap 06:47:48
A parasztkrémes és vargabéles is megtalálható a www.mo-ka.hu honlap Ízőrzők mappájában, letölthető formátumban is.
borai61
2010. május 1. szombat 10:07:05
Szeretném elkérni 2010.04.25 Dunatv. adásban volt ízőrzők Ozora "Parasztkrémes"és vargabéles receptjét.
moka
2010. május 1. szombat 06:24:55
Kedves Margó!
Sajnos Varga Jánosnénak nincs e-mailje, de írj nekem az info@mo-ka.hu-ra, hátha tudok segíteni.
Üdv: Ildikó
margoci50
2010. április 30. péntek 19:14:32
Kedves Ildikó ! Mindig nézem az Ízőrzők műsorát, mert szeretek sütni. Nagyon jó a műsor. Főleg az tetszik, hogy vissza lehet nézni videón. Már több süteményt kipróbáltam sikerrel. A legutóbbi parasztkrémessel nem boldogulok, ezért ha megkaphatnám a műsorban szereplő Varga Jánosné email címét. Előre is köszönöm. Margó
moka
2010. április 25. vasárnap 19:10:33
Kedves Zsófia!
A parasztkrémes nagyon finom, nekem is a kedvenceim közé tartozik.
A recepteket feltöltöttük honlapunkra:
www.mo-ka.hu
További szép napot kívánok:
Ildikó
nagynzsofia
2010. április 25. vasárnap 15:44:08
Kedves Ildikó!

Szeretném elkérni a mai műsor "Parasztkrémes" receptjét. Kislényom kedvenc sütije és szeretném meglepni vele, így ő is beszállhatna kedvenc sütije sütésébe.
Köszönöm: Zsófia
moka
2010. március 15. hétfő 06:15:23
Kedves Katalin!
A sárszentlőrinci recepteket is feltöltöttük a honlapra: www.mo-ka.hu
Ott megtalálod. Szép napot kívánok, üdvözlettel:
Ildikó
cat56
2010. március 14. vasárnap 15:27:38
Kedves Ildikó! Szeretném elkérni a sárszentlőrinci recepteket. E-mail címem: cat56@freemail.hu Köszönettel: Tóth Katalin
mmihalyne47
2010. február 27. szombat 20:11:34
Nagyon örülök hogy rátaláltam az Ízörzők müsorára és a receptekre. Szatmárcsekei két idős nénit,csodálattal nézem,szeretettel hallgatom,ahogyan főznek a maguk szerénységével.Gratulálok a műsorhoz Ildikó. ÉVA
moka
2010. február 10. szerda 17:26:59
Kedves Vera!
A www.mo-ka.hu weboldalra folyamatosan kerülnek fel a műsorok receptjei, egy héten belül az összes elérhető lesz, ajánlom figyelmedbe!
prazsaknenagy
2010. február 10. szerda 14:46:51
Üdv! Szeretném elkérni anyukámnak a 2010 február 7-i adásban sütött sodort rétes receptjét! Ha valaki leírná nekem nagyon megköszönném! Előre is köszike Üdv Vera
grund.maria
2010. február 9. kedd 12:17:18
Kedves Ildikó !

Nagyon köszönöm a receptet !
Már alig várom, hogy a fiamnak kedveskedhessek vele.

Szép napot !

Üdv. Marcsi
moka
2010. február 8. hétfő 16:03:33
Kedves Marcsi!

Küldöm a receptet, üdvözlettel:
Ildikó

Mákos kukoricaprósza
Hozzávalók: fél liter langyos tej, 3 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 3 egész tojás, 1 teáskanál só, 60 dkg kukoricaliszt, 10 dkg sertészsír, 15 dkg darált mák 15 dkg cukorral összekeverve, 1 citrom reszelt héja, a tetejére porcukor. A tepsi kikenéséhez sertészsír, liszt.
Két dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A többi tejet is meglangyosítjuk, beleöntjük a megkelt masszát, elkeverjük benne az egész tojásokat, cukorral, sóval ízesítjük, végül a kukoricaliszttel összeállítjuk a tésztát.
Letakarjuk, és meleg helyre félretesszük pihenni.
Kizsírozzuk, és búzaliszttel megszórunk egy tepsit. A massza harmadát elterítjük az aljában. A cukros mákba belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a felét ráhintjük a tésztára. Újra prószatészta következik, amit befedünk a mák másik felével. A tetejét teljesen betakarjuk a maradék kukoricás masszával. Ismét pihentetjük 10-15 percet.
Előmelegített sütőben megsütjük, ezután kicsit hűlni hagyjuk, és szeleteljük. Ha szeretjük, porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
grund.maria
2010. február 8. hétfő 10:44:07
Sziasztok !

Szeretném elkérni a tegnapi adásban említett: mákkal ízesített kukorica prósza
receptjét.
Ha valaki leírta, kérem adja tovább !

Köszi. Marcsi
tabcsy
2010. január 26. kedd 21:23:07
Szia Ildikó! Megtennéd, hogy elküldöd a 2010. január 17-i adás receptjeit? Édesanyám kéri tőlem, de én nem találom sehol. Tényleg, nem lehetne feltenni a recepteket ide? Szegénykém sorban kéri a recepteket, de nem találom őket, Köszönettel: Takács Gabriella (tabcsy@fibermail.hu)
mucsi.ildiko
2010. január 25. hétfő 19:13:26
Kedves Ildikó! Most találtam meg ezt a csodálatos fórumot, és lenne egy kérésem. Édesanyámmal nagyon szeretjük az Ízőrzők című műsort, és többször kerestem már a recepteket. Sikerült találnom a Dunatv honlapján egy "füzetet" (ízőrzők.összes), letöltöttem, tökéletesek (Anyu a füles fánk után érdeklődött, de mivel nem tudta a nevét, csak sváb fánknak hívta. Nagy megörültem, amikor megtaláltam. Évente szokott ilyen fánkot készíteni, de ez a recept nagyon megtetszett Neki.) Szeretném az Édesanyámnak a többi receptet is kinyomtatni; arra kérnélek, ha nem nagy fáradtság, hogy a többi adás receptjeit küldd el az emilcímemre. Köszönöm szépen. Mucsi Ildikó mucsi.ildiko@gmail.com
mano010378
2010. január 24. vasárnap 18:23:35
Kedves Ildikó! Én is új vagyok ezen a fórumon. Nagyon jó a műsor- szinte mindegyik - a mai adás receptjeit szeretném megkapni, ha lehetséges a mano010378@freemail.hu címre. És azt szeretném kérdezni, hogy nem készült-e véletlenül dvd összeállítás az adásokból? Ha igen hogy lehet hozzájutni? Köszönettel: Mariann
bopityu
2010. január 24. vasárnap 12:07:24
A 17-ei szigetbecsei recepteket ha valaki tudja legyen szives elküldeni a bopityu@freemail cimre.Köszönőm.Ilonka
laszlonegabi
2010. január 24. vasárnap 10:15:34
Engem is érdekelne a 17-ei szigetbecsei recept. Kérem, ha valaki tudja, küldje el nekem erre a címre >> laszlonegabi@citromail.hu
vognes59
2010. január 22. péntek 21:34:01
Minden évben ellátogatok Szigetbecsére, jó ismerőseim élnek ott. Gyönyörű, rendezett település. Láttam a faluról szóló műsort, tetszett. Szeretném a műsorban készített ételek receptjeit megszerezni, örülnék ha sikerülne! Ha valaki tudja, kérem küldje el! Ági címem: vognes59@gmail.com
hanakgabor
2010. január 21. csütörtök 10:42:56
Sziasztok! Én is uj vagyok ezen a fórumon.Láttam a 2010.ol.17-i adás végét és már nem tudtam leirni a grizes mézes sütemény receptet.Nagyon örülnék ha ebben valaki tudna segiteni.Előre is köszönöm: hanakgabor@invitel.hu
ferimaja
2010. január 20. szerda 09:43:57
Kedves Ildikó.Szeretném elkérni a 2010 jan. 17-i szigetbecsi adás receptjeit.Esetleg ha ide afórumba feltenné többen is kiirhatnánk.Előre is köszönöm: ferimaja@freemail.hu
veronika.t
2010. január 19. kedd 21:21:48
Sziasztok!Én szintén uj vagyok ezen a forumon,Veronika vagyok szlovákiábol.Nekem is a jan.17-i izörzök c. müsör receptjei kellenénk,elöre is köszönöm és nagyon örülnék ha vaki tuna ebben segitteni:)))cimem:veronika.t@centrum.sk
zsuzsanna.peter
2010. január 18. hétfő 18:25:11
Sziasztok! Új vagyok ezen a fórumon, nevem Zsuzsa és Pécsről vagyok. Engem is a 2010. január 17-i Ízőrzők c. műsor, tehát a szigetbecsei, receptek érdekelnének. Előre is köszönöm a kedves válaszolónak! A címem: zsuzsanna.peter@aok.pte.hu
Juju85
2010. január 18. hétfő 14:14:03
Sziasztok,a nevem Zsuzsa!Én szintén a 17-ei Szigetbecsei recepteket szeretném elkérni,mert nagyon tetszettek,és szeretném elkészíteni. Ha valaki tudna ebben segíteni,annak nagyon örülnék! Az e-mail címem: elek.zsuzsanna@gmail.com
maria0613
2010. január 18. hétfő 07:29:18
Szia Ildikó! Megtennéd nekem,hogy elküldöd a 2010.01.17-i adásban szereplő grízes,mézes sütemény receptjét.A címem maria0613@citromail.hu.Előre is köszönöm. Üdv.Mária
tratnyek.g
2010. január 17. vasárnap 19:36:09
Kedves Ildikó! Én is szeretném elkérni a január 17-ei szigetbecsei recepteket, mert nagyon tetszett és nem találom meg sehol. Címem tratnyek.g@freemail.hu. Előre is köszönöm.
csucsu54
2010. január 17. vasárnap 18:50:01
Kedves Ildikó! Én is szeretném elkérni a szigetbecsei recepteket. Címem: csucsu54@gmail.com. Sajnos még nem találtam meg azt az oldalt, ahol a régebbi adások receptjei már fönt vannak. Nagyon szeretnék erről is valami közelebbit! Előre is köszönöm! Az ízörzö-összest már lementettem és rendszeresen olvasom a forumban lejegyzetteket is.
Gratulálok a műsorhoz!
Üdvözlettel!
cat56
2010. január 17. vasárnap 17:25:47
Kedves Ildikó! Szeretném elkérni a szigetbecsei recepteket. Címem: cat56@freemail.hu Egyébként megtaláltam az oldalt, ahol a régebbi adások receptjei már fönt vannak. Nagyon jó ötletnek tartom!
ibolya58
2009. december 20. vasárnap 15:03:43
Szia Ildikó !
különben erre is gondoltam.A darunyak-t meg a káposztát biztos megcsinálom!
Köszönöm !
Üdvözlettel Ibolya!
moka
2009. december 20. vasárnap 05:30:26
Kedves Ibolya!
A darunyak és káposzta kifejezetten karácsonyi étel is lehet, de az édes málé is nagyon finom, érdemes kipróbálni!
Neked és családodnak is békés, meghitt Karácsonyt kívánok!

Édes kukoricamálé
Hozzávalók: (2 tepsi máléhoz) 1 kg kukoricadara, 6 vaníliás cukor, 2 sütőpor, 20 dkg cukor, 30 dkg rumos meggy, 20 dkg aszalt szilva, 15 dkg mazsola, 3 dl tej, a sütőforma kenéséhez vaj.
A kukoricadarát annyi forró vízzel leöntjük, hogy teljesen ellepje, és egy éjszakát ebben állni hagyjuk. A víz helyett tejet is használhatunk, akkor még finomabb lesz.
Az aszalt szilvát kisebb darabokra vágjuk, és a mazsolával együtt beáztatjuk.
A megázott darába belekeverjük a cukrot, vaníliás cukrot, sütőport, és a gyümölcsöket. Összekeverjük tejjel, és kivajazott tepsikbe tesszük. Sütőben, lassú tűzön egy – másfél óráig sütjük, hogy a dara átpuhuljon.

Kovászolt töltött káposzta pulykahússal
Hozzávalók: 1,5 kg pulykacomb filé, 20 dkg rizs, só, 2 evőkanál őrölt bors, 3 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 5 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 1 fej káposzta, 2 szelet pirított kenyér, 2 csokor kapor, 1 evőkanál ecet, 70 dkg hasaalja szalonna. A rántáshoz 3 fakanál liszt és 2 fakanál sertészsír.
A káposztát leveleire szedjük, és forró, sós, ecetes vízzel leöntjük. Ebben állni hagyjuk, míg kihűl, majd öt literes üvegbe tesszük. Enyhén sós vízzel felöntjük, kaprot teszünk bele, pirított kenyeret nyomkodunk a tetejére, lefedjük egy kistányérral, és napon 2-3 napig érleljük.
A pulykahúst, hasaalja szalonnát, füstölt szalonnát, fokhagymát és vöröshagymát ledaráljuk. Egy nagyobb tálba öntjük a rizzsel együtt. Fűszerezzük őrölt paprikával, sóval, borssal, és alaposan összegyúrjuk. Az előre bekovászolt káposzta leveleit lecikkezzük, és kis darabokra tépjük. Megtöltjük pulykahúsos masszával. Tölcséralakban felcsavarjuk, és a végeit benyomkodjuk. A sertészsíron liszttel világos rántást készítünk, ezzel kikenjük a cserépedényünk (vagy fazekunk) alját, és oldalát. Egy csokor kaprot teszünk az aljába, majd szorosan egymás mellé belehelyezzük az apró töltött káposztákat. Enyhén megsózzuk, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem teljesen ellepje. Ne öntsük tele, mert akkor a főzés során könnyen kifut! Lefedjük, és sütőben (vagy kemencében) másfél órán át főzzük. Egy kosarat abrosszal kibélelünk, ebbe belehelyezzük a káposztás edényünket, betakarjuk, és kb. két órát állni hagyjuk, hogy lassan hűljön ki.

Darunyak
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg teavaj, 1 evőkanál porcukor, csipetnyi só, 2 dl tejföl, 2 tojás sárgája, 10 dkg sertészsír. A töltelékhez 15 dkg darált dió (vagy mák), 10 dkg porcukor, 2 tojás fehérje.
A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, csipetnyi sót, tejfölt, és a tojások sárgáját. Összegyúrjuk. Gyenge, könnyen nyújtható tésztát kapunk, amit azonnal lehet sodorni.
Abroszt liszttel megszórunk, két cipóra osztjuk rajta a tésztát, amit egyenként levestészta vékonyságúra nyújtunk. Olvasztott zsírral átkenjük jó alaposan, majd liszttel megszórjuk. Az abrosz segítségével feltekerjük. hat részre daraboljuk, ezeket egyenként tepsi hosszúságúra sodorjuk.
A tojások fehérjét habbá verjük, beletesszük a porcukrot, tovább verjük, hozzákeverjük a darált diót. Ezzel a sűrű masszával töltjük meg a tésztát. A töltelékből hosszában halmozunk a tészta egyik szélére, majd az abrosszal feltekerjük. A tepsit nem kell kikenni, csak beletenni a darunyakat. Hasonló módon elkészítjük a többi rudat is, és előmelegített sütőben kisütjük. Porcukorral megszórjuk a tetejét, felszeleteljük, és kínáljuk. Mákos töltelékkel is készíthetjük.
ibolya58
2009. december 19. szombat 16:43:22
Szi Ildikó !
A Létavértesi adás is nagyon jó volt.
Az édes málé,a kovászolt töltött káposzta,és a darunyak receptjét szeretném elkérni

S ezútón szeretnék Neked és az egész stábnak nagyon boldog ünnepeket kivánni !
moka
2009. december 11. péntek 08:11:33
Kedves Escon!

Az Ízőrzők dvd kiadványaival kapcsolatban a www.mo-ka.hu honlap videó boltjában tájékozódhatnak.
Békés, meghitt Karácsonyt kívánok minden kedves ízőrzőnek.
Üdvözlettel:
Róka Ildikó
escon
2009. december 10. csütörtök 23:41:42
u.i.: Közben a Duna TV honlapján megtaláltam kérdésemre a választ. :)
escon
2009. december 10. csütörtök 23:33:12
Kedves Ildikó! Érdekelne, vajon nem készül-e szakácskönyv (esetleg DVD) a műsor receptjeiből. Elnézve a fórum látogatottságát, biztosan nagy sikere lenne. Egyúttal kellemes ünnepeket is szeretnék kívánni, és jövőre is Ízőrzőket egész évre!
ibolya58
2009. november 29. vasárnap 15:44:16
Szia Ildikó !
köszönöm a telefonszámot és a recepteket.
Üdv :Ibolya !
sylviad
2009. november 25. szerda 08:15:59
Kedves Ildikó! Nagyon szépen köszönöm a recepteket és a műsorokkal kapcsolatos információkat! Üdv:Szilvi
moka
2009. november 24. kedd 16:13:30
Kedves Ibolya!

A györkönyi szakácskönyvet csak a helyiektől lehet beszerezni, a hivatal t. száma: 75/552-008

A recepteket továbbítom,
üdv: Ildikó

Krumplis gombócleves
Hozzávalók: 4 közepes nagyságú burgonya, só, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 nagyobb szál sárgarépa, 25 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál őrölt pirospaprika.
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A főző lében hagyunk egy kevés burgonyát, felöntjük további másfél liter vízzel, beletesszük a megmosott petrezselymet, a kisebb kockákra vágott sárgarépát, és fedő alatt tovább főzzük. Amikor kész, kevés őrölt fűszerpaprikával ízesítjük.
A puhára főtt krumpli nagyobb részét még forrón áttörjük. A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és pirosra sütjük.
A tört burgonyára rászitáljuk a lisztet, enyhén megsózzuk, majd a kisült szalonnával és zsírjával leforrázzuk. Összedolgozzuk egy tojással.
A masszából nagyobb gombócokat formálunk, és a levesben kb. 15 perc alatt kifőzzük.
Tálalásnál a levest egy gombóccal fogyasztjuk, a megmaradt gombócokat savanyúsággal, vagy lecsóval második fogásként tehetjük az asztalra.

Hagymamártás
Hozzávalók: 1 kg hagyma, 2 dl étolaj, 2 csapott evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 evőkanál só, 1 teáskanál őrölt feketebors, 40 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál ecet.
A hagymát kockákra vágjuk, és az étolajon üvegesre pároljuk. Teszünk rá őrölt paprikát, sót, és felengedjük 4-5 dl vízzel. Őrölt borssal ízesítjük, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk.
Amikor már majdnem kész, karikára vágott füstölt kolbászt teszünk bele, de készíthetjük friss kolbásszal is, ebben az esetben nagyobb darabokban tesszük bele a kolbászt.
A lisztet apránként adagolt 2 dl vízzel simára keverjük, és ezzel behabarjuk a mártást. Utólag még ízesíthetjük sóval, és legvégül ecettel. Összekeverjük, és kenyérrel, vagy főtt tojással kínáljuk.

Krumpliscsipetke
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 3 közepes nagyságú burgonya, só, 1 fej vöröshagyma, 2 fakanál sertészsír, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika.
A lisztet átszitáljuk, a tojásokkal, és kevés vízzel összedolgozzuk. Gyúródeszkán nem túl vékonyra kisodorjuk, a tésztát nagyobb téglalapokra vágjuk. Ezeket egyenként elcsipkedjük, kb. öt forintos nagyságú darabokra.
Közben a krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és sós vízben kifőzzük.
A csipetkének bő vizet forralunk. Sózzuk, és a csipetkét kifőzzük benne. A tésztát hideg vízben átöblítjük, és leszűrjük.
A vöröshagymát kockákra vágjuk, és zsírban megpirítjuk. Teszünk rá kevés őrölt paprikát, és a megfőtt krumplit fakanállal kissé szétnyomkodjuk benne. Megsózzuk, és hozzákeverjük a kifőtt csipetkét. Összesütjük, hogy az alja jó ropogós legyen. Savanyúsággal, vagy uborkasalátával is fogyasztható.

Filcli
Hozzávalók: 2 egész csirkemell, 2 csirke zúza, 2 csirke mája, 2 nagyobb fej vöröshagyma, 1 púpos evőkanál sertészsír, só, késhegynyi őrölt feketebors, 8 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, 6 zsemle, 4 dl tej, 8 tojás.
A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, és zsírban, csipetnyi só hozzáadásával üvegesre pároljuk. A csirkehúsokat apróra szeleteljük. Elsőként a mellet és a zúzát tesszük a hagymára, sózzuk, borsozzuk, és rászelünk 5 gerezd fokhagymát. Kevéske vizet öntünk alá, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk. Közben néhányszor pótoljuk a levét, nehogy leégjen. Amikor már majdnem puha, további 3 gerezd fokhagymát vágunk bele.
A petrezselymet apróra szeljük, és a májjal együtt adjuk az ételbe. Összekeverjük, és további néhány percig pároljuk.
A zsemlét 4 dl vízbe, és ugyanannyi tejbe beáztatjuk, kinyomjuk, és a tojásokkal összekeverjük. Ráöntjük a húsra, és addig sütjük együtt, folytonosan kevergetve, míg apró darabkákra széteső lesz az étel.
Savanyúsággal, vagy bármilyen zöldsalátával fogyasztható.

Krumplis pacsa
Hozzávalók: 1 kg burgonya, só, 3 tojás, másfél dl étolaj, 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő. A sütéshez 2 dl étolaj. A tálaláshoz porcukor, lekvár.
A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, áttörjük, evőkanálnyi sóval ízesítjük. Beleütjük a tojásokat, másfél deci olajat, és összekeverjük. Rászórjuk a lisztet, a tetejére élesztőt morzsolunk, és kicsit állni hagyjuk. Amikor a krumpli már langyosra hűlt, alaposan összegyúrjuk, és 5-6 percig pihentetjük.
Gyúrótáblán kb. fél cm vékonyra kisodorjuk, kockákra vágjuk, és előmelegített olajban mindkét oldalán pirosra sütjük.
A zsiradékot hagyjuk lecsepegni róla. Fogyasztható önmagában sósan, de kínálhatjuk porcukorral, és lekvárral is.

Százrétű kalács:
Hozzávalók: (2 tepsi kalácshoz) 1 kg félfogós liszt, 1 evőkanál cukor, 10 dkg élesztő, 6 dl langyos tej, 1 kávéskanál só, 2,5 dl étolaj, 1 tojás. A töltelékhez 50 dkg kristálycukor, 3 vaníliás cukor, 1,5 dl étolaj.
A liszt közepébe beletesszük az élesztőt, felöntjük 2 dl langyos, cukros tejjel, és megvárjuk, míg megkel. A maradék tejben elkeverjük a sót. Ezzel, és 2,5 dl étolajjal bedagasztjuk a tésztát. Lágy anyagot kapunk, amit nem kell keleszteni. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, ott is átdolgozzuk, majd két cipót formálunk belőle.
Az első bucit kézzel széthúzzuk a deszkán kör alakúra, akkorára, amekkorára tudjuk. A tetejét átkenjük olajjal, és gazdagon megszórjuk vaníliás kristálycukorral. A szélétől a közepe felé, kb. 10 cm távolságban bevagdossuk a tésztát, de nem a közepéig, csak 15-20 cm mélységben. Ezeket a darabkákat egyenként a közepére felhatjuk, mindegyiket megkenjük olajjal, és megszórjuk cukorral. Az első után a szemben lévő cikkelyt hajtjuk, és így tovább mindaddig, míg az összes elfogy. Az utolsót már nem olajozzuk, és cukrozzuk, csak beborítjuk vele a tésztát. Az így kialakult kis dombocskát tepsi nagyságúra, kézzel széthúzzuk, és kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Ott még elegyengetjük, majd a tetejét késsel bekockázzuk, felvert tojással megkenjük, és végül még egyszer megszórjuk cukorral. Sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Melegen szeleteljük, és máris fogyasztható. A másik bucit ugyanígy készíthetjük el.
sylviad
2009. november 23. hétfő 10:51:51
Kedves Ildikó! Ha csak tehetem nézem a műsorukat, nagyon szeretem és sokat el is készítettem a különféle receptekből.Mondhatom nem csalódtam egyikben sem.:-)Sajnos egy-két adásról lemaradtam, szeretném Önt megkérdezni, hogy az e-mail címemre, ha lehetséges, elküldené-e őket?(sylviad@freemail.hu)(Oszkó és Györköny a hiányzó rész). Köszönettel és üdvözlettel: Szilvia
ibolya58
2009. november 22. vasárnap 15:59:31
Szia Ildikó !
A Györkönyi adás is klassz volt.Nemcsak recepteket,hanem hagyományokat is megismerhetjük belőle.De ez különben minden adásra vonatkozik.s ez nagyon jó dolog!.Egy pár receptet szeretnék elkérni ismét.A burgonyás pacsa,a százrétű kalács és krumplis csipetke recijét.
S lenne még egy kérdésem!A györkönyi szakácskönyvről mit lehet tudni ?Kerestem a neten de nem találom!

Üdvözlettel :Ibolya!
sarkanytunde
2009. november 14. szombat 21:49:46
Kedves Ildikó, nagyon köszönöm gyors válaszát, s nagyon várom a recepteket!
köszönettel és üdvözlettel, Tünde
e-mail címem: bakatim@hotmail.com
moka
2009. november 14. szombat 06:10:19
Kedves Tünde!
Köszönöm megtisztelő véleményét, kérem, adja meg e-mail címét, és küldöm a recepteket.
Szép hétvégét kívánok, üdvözlettel:
Ildikó
sarkanytunde
2009. november 13. péntek 20:18:20
Kedves Ildikó! Nagyon rég figyelemmel kísérem a műsorukat, s gyűjtöm a receptjeit, s alig várom, hogy némelyiket elkészíthessem a családnak, s a barátoknak. Most egy hagyományápoló női klubban fogunk ez alapján rétest sütni (a tejfölös kelt rétesre már régóta vágyakozok). Sok receptet leírtam kézzel, de időközben pici fiam született, s nincs időm lejegyezni, ezért szeretném elkérni az alábbi adások receptjeit, amelyek nincsenek meg: Tótszerdahely, Oszkó, Hosszúhetény, Mesztegnyő, Nagyszakácsi, Orfű. Ha teheti, nagyon megköszönném, hogy elküldi az e-mail címemre. Egy nagyon lelkes nézőjük (egyébként nem nézek tévét, ez az egyetlen műsor, amiért bekapcsolom), üdvözlettel és köszönettel, Tünde
ibolya58
2009. november 9. hétfő 18:13:13
Szia Ildikó !
Köszi a recepteket.A klopfolt pecsenye is nagyon guszta volt.Lehet hogy meg is csinálom nemsoká!
Üdv:Ibolya!
moka
2009. november 8. vasárnap 19:28:42
Kedves Cat és Ibolya!

Az egyszerűség kedvéért küldöm az összes rátkai receptet, csemegézzetek belőle kedvetekre,

Reggeli (Tunki)
Hozzávalók: 30 dkg füstölt szalonna, 7 dl tej, 2 evőkanál liszt, 1 púpos teáskanál őrölt fűszerpaprika, ízlés szerint só.
A szalonnát hosszú, nagyobb darabokra felvágjuk, és serpenyőben, lassú tűzön kisütjük a zsírját. Tányérba szedjük, a zsír nagyobbik részét pedig félretesszük, de egy keveset hagyunk a serpenyőben is.
Közben a lisztet a paprikával összekeverjük, és apránként 2-3 dl tejjel hígítjuk. Csomómentesre kidolgozzuk.
A megmaradt tejet a serpenyőbe öntjük, felforraljuk, és a lisztes mártással besűrítjük. Ízlés szerint sózzuk, és összefőzzük.
A kisült szalonnával, és kenyérrel tesszük az asztalra. Azért nevezik tunkinak, mert a kenyeret belemártogatva szokták fogyasztani.
A tunkihoz a szalonnát apró kockákra vágva is ki lehet sütni, és akkor benne maradhat a mártásban, illetve tej helyett készíthető tejföllel is.

Pácolt húsleves (2 fogásos ebéd)
Hozzávalók: a páchoz: só, 1 fej fokhagyma, 70 dkg kövér sertéshús. A levesbe: 3 sárgarépa, 1 karalábé, 1 paprika, maroknyi petrezselyem zöldje, és zeller levele, 2 petrezselyem gyökér, 1 vöröshagyma, 15-20 szem egész bors. A töltelékhez: 1 vöröshagyma, 1 dl étolaj, 3-4 szelet kenyér, 1 teáskanál őrölt bors, 1 teáskanál só, kis csokornyi petrezselyem zöldje, 3 tojás. A főtt salátához: 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej saláta, 2 teáskanál só, 1 evőkanál ecet, 3 teáskanál cukor. A nokedlihoz: 2 nagyobb krumpli, 15 dkg liszt, a főző lébe só. A körethez: 1 kg krumpli, só.
A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, langyos vízbe beáztatjuk. A húst alaposan besózzuk, és a páclébe tesszük. Ebben két hétig érleljük, közben néhányszor megforgatjuk.
A főzés napján a húst a pácléből kivesszük, és másfél liter vízzel feltesszük főni. Amikor a leves felforrt, a habját leszedjük, és a megtisztított zöldségeket beletesszük. Szórunk rá egész borsot, és lassú tűzön három órán át főzzük.
Közben elkészítjük a pácolt hús mellé való tölteléket. A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és olajban üvegesre pároljuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és a hagymás zsírba morzsoljuk. Őrölt borssal, apróra vágott petrezselyem zöldjével, és sóval ízesítjük. Hozzákeverjük a tojásokat, hogy jó állaga legyen. Műanyag fóliát olajjal megkenünk, és a massza felét ráhalmozzuk. Rudat alakítunk belőle, majd a folpackot szorosan rátekerjük, nehogy kifolyjon a töltelék. A maradék anyagot egy másik rúdnak ugyanígy készítjük el. Mindkettőt a félig megfőtt levesbe helyezzük.
A főtt salátához a szalonnát apró kockákra vágjuk, és zsírjára sütjük. A salátát megtisztítjuk, megszórjuk sóval, összekeverjük, és egy kicsit állni hagyjuk. A szalonnát felöntjük 7 dl vízzel, ízesítjük evőkanálnyi ecettel, cukorral. Amikor már forr, belekeverjük a salátát, és összefőzzük vele. Akkor kész, amikor összeesik a saláta. Levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.
Levesbetétet készítünk. A krumplit lereszeljük, és liszttel összekeverjük. Sós vizet forralunk, deszkáról, kanállal ebbe szaggatjuk a nokedliket.
A körethez a krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és sós vízben kifőzzük. Amikor megpuhult leszűrjük, és összetörjük.
A megfőtt levest leszűrjük. Krumplis nokedlivel, és a megfőtt zöldségekkel tesszük az asztalra.
Második fogásként a pácolt húst és a töltelékeket felszeleteljük, tört krumplival, és főtt salátával kínáljuk.

Rátkai palacsinta
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 2 kisebb fej vöröshagyma, 1 tojás, 1 evőkanál étolaj, 1 teáskanál só, fél kg liszt, fél liter tej, a sütéshez étolaj.
A hagymát és a krumplit lereszeljük, beleütjük a tojást, hozzáöntjük az olajat, sózzuk, majd apránként simára keverjük liszttel és tejjel. A palacsintasütőt előmelegítjük, kiolajozzuk, és egy merőkanálnyi masszát szétterítünk az aljában. Kanál segítségével elegyengetjük, és mindkét oldalát szép színesre sütjük.
Négyfelé hajtva kínáljuk.

Klopfolt pecsenye
Hozzávalók: 1 kg borjúhús, só, 1 fej fokhagyma, 3 vöröshagyma, 10 szem egész feketebors, 2 teáskanál őrölt feketebors, 1 dl étolaj, 2 babérlevél, 2 teáskanál ecet, 2 evőkanál sertészsír. Köretnek 1 kg krumpli, só.
A borjúhúst a főzés előtti nap felszeleteljük, kiklopfoljuk, enyhén besózzuk, és bepácoljuk. Egy tál alját megszórunk vágott vöröshagymával, és fokhagymával, egész borssal, őrölt borssal, és kevés olajat öntünk rá. Erre helyezzük az első sor borjúhúst, aminek a tetejét is ugyanúgy ízesítjük. Több sorban folytatjuk a rétegezést addig, míg a hús elfogy. Közben közétesszük a babérlevelet, és 1 teáskanálnyi ecettel is meglocsoljuk. Az edényt letakarva, egy éjszakán át hűtőszekrényben tartjuk.
Másnap egy serpenyőt vastagon kikenünk zsírral, az aljába a pácból kikotorjuk a hagymát, és arra helyezzük a hússzeleteket. Utólag még egy teáskanálnyi ecettel ízesítjük, felöntjük egy dl vízzel, és fedő alatt addig pároljuk, míg megpuhul. Párolás közben átforgatjuk, és zsírjára sütjük.
A krumplit megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Ezt kínáljuk a borjúpecsenye mellé.

Szalonnás káposzta
Hozzávalók: 50 dkg füstölt oldalas, 50 dkg füstölt szalonna, másfél kg savanyú káposzta, 2 marék gersli (árpagyöngy).
A káposztát, amennyiben nagyon sós, vízben kicsit kiáztatjuk, lecsepegtetjük. Egy nagyobb lábos alját beterítjük annyival, hogy befedje. A szalonnát vékonyabb darabokra vágjuk, és körben felrakjuk az alapra. Újabb sor káposzta következik, rá a felszeletelt füstölt oldalas, majd ismét káposzta. A tetejére tesszük az átmosott gerslit. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és kb. 2 óráig főzzük. Amikor a hús átpuhult, lehet tálalni. Kenyérrel kínáljuk.

Tejfölös lángos
Hozzávalók: (2 kisebb sütő tepsihez) 70 dkg liszt, 2-3 dl tej, 1 teáskanál só, 3 evőkanál cukor, 5 dkg élesztő, 1 tojás sárgája, 1 dl étolaj, 1 liter tejföl, 14 evőkanál kristálycukor.
A langyos tejben elkeverünk 1 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Kevés lisztet szórunk bele, és hagyjuk megkelni.
A lisztbe beletesszük a tojás sárgáját, a sót, fél dl étolajat, 2 evőkanál cukrot, és a felfutott élesztővel együtt lágy tésztát készítünk belőle. Szép simára kidolgozzuk, a tetejét liszttel megszórjuk, és konyharuhával letakarva, meleg helyen fél óráig kelesztjük.
Közben két kisebb tepsit étolajjal kikenünk.
A tésztát lisztezett gyúródeszkán kettéválasztjuk, egyenként tepsi nagyságúra szétsodorjuk, de kézzel is alakíthatjuk. Beletesszük a sütőformába, és kicsit az oldalára is felhúzzuk a lángost. Egy tepsibe fél liter tejfölt öntünk, amit szétterítünk a tésztán, végül kb. 7 evőkanálnyi kristálycukorral megszórjuk a tetejét. Kicsit még pihentetjük, majd előmelegített sütőben kisütjük. Nagy kockákra vágva kínáljuk.
ibolya58
2009. november 8. vasárnap 18:36:46
Szia Ildikó !
Köszönöm a válaszodat,és a recepteket.
A rátkai receptek közül a burgonyás palacsinta a húsleves./a belevaló betét recijét is /és a pácolt marhahús receptjét szeretném elkérni.
Nagyon jó a műsor,csak igy tovább!!
cat56
2009. november 8. vasárnap 11:36:57
Nagyon szépen köszönöm, hogy elküldte a bajnai recepteket, nagy sikert arattak a munkatársaim körében is! Szeretném elkérni a rátkai recepteket is. E-mail címem: cat56@freemail.hu
moka
2009. október 26. hétfő 05:26:31
Kedves Ibolya!
Köszönöm, hogy lelkes nézője vagy a műsornak. Természetesen adom a recepteket. A műsor helyszíneinek kiválasztása általában előzetes kutatómunka eredménye, de már volt példa arra is, hogy bejelentkezett nálunk egy település, és így jött létre egy epizód.

Gyümölcsös pite
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, fél citrom héja, 1 kg alma, 12 dkg fahéjas-őrölt szegfűszeges kristálycukor, 20 dkg szilva, 15 dkg zsír, 2 dl tejföl, 3 tojás sárgája, 1 egész tojás, 12 dkg porcukor, 10 dkg darált dió.
Az almát megtisztítjuk, és lereszeljük.
Dagasztótálba öntjük a lisztet, a reszelt citromhéjat, és a sütőport elkeverjük benne. Hozzáadjuk a sertészsírt, a porcukrot, a tojásokat. Alaposan összedolgozzuk. Lisztezett gyúrótáblán 2/3 – 1/3 részre szétválasztjuk. A nagyobbikat tepsi nagyságúra kisodorjuk, és sodrófa segítségével a sütőforma aljába borítjuk. A tepsit nem kell kizsírozni, mert a tészta tartalmaz eleget. Szépen kézzel elegyengetjük a pite alját, majd rászórjuk elsőként a darált diót. A szilvát kimagozzuk, negyedekre vágjuk, és a tésztára tesszük. Az almát a fahéjas-szegfűszeges cukorral összekeverjük, és belerakjuk a tepsibe. A kisebb tésztát is tepsi alakúra sodorjuk, és beborítjuk vele a pitét. Villával megszurkáljuk a tetejét, és előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Kihűtjük, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Bajnai csípős bab bográcsban
Hozzávalók: (30 főre): 50 dkg házi füstölt szalonna, 1 fakanál sertészsír, 1,5 kg vöröshagyma, 2,5 kg száraz bab, 2 erős paprika, 5 babérlevél, fél liter lecsó, 3,5 kg marhalábszár, só, csípős fűszerpaprika, őrölt feketebors, 1 fej fokhagyma, teáskanálnyi őrölt kömény, 1 evőkanál mustár, fél liter száraz vörösbor.
A babot előző nap beáztatjuk. Másnap külön főzőedényben 2 erős paprikával, és babérlevéllel ízesítve másfél órát főzzük.
A szalonnát kisebb kockákra vágjuk, és a bográcsban kevés zsíron megpirítjuk. A vöröshagymát nagyobb kockákra szeljük, és a kisült szalonnához keverjük. Üvegesre pároljuk.
A marhalábszár nagyobb hártyáit eltávolítjuk, és felkockázzuk. Átmossuk, és a bográcsba tesszük. Utána beleöntjük a lecsót, majd fűszerezzük sóval, erős őrölt paprikával, őrölt borssal- és köménnyel, mustárral, durvára vágott fokhagymával. Lassú tűzön kb. 3 órát főzzük.
Amikor már majdnem kész, felöntjük borral, átforraljuk, és beleborítjuk a puhára főtt babot. Negyed órát még főzzük, és kenyérrel kínáljuk.
ibolya58
2009. október 25. vasárnap 17:39:42
Szia Ildikó!
Ez a műsor is szuper volt!!A bográcsos csípős babos és gyümölcsös pite recijét szeretném elkérni.
A másik :megcsináltam a medvehagymás pogácsát,elég jól sikerült.Kellemes fokhagyma ize volt,aránylag hamar el is fogyott.
Még egy kérdésem lenne?Ha nem lehet,ne válaszolj rá!Azt,hogy hol forgattok,azt mi szerint válasszátok ki.Járjátok az országot vagy nem is tudom ?
Köszönöm!!
Ibolya!
cat56
2009. október 25. vasárnap 15:25:34
Szeretném elkérni a Bajnán készült műsor receptjeit. E-mail címem: cat56@freemail.hu Köszönettel: Tóth Katalin
moka
2009. október 20. kedd 05:19:05
Kedves Zsuzsa!
Semmi gond, szívesen elküldöm azokat is.

Vakcsirke- naprajka (kenyérfasírt)
Hozzávalók: 15 dkg füstölt szalonna, 1 nagy csokor petrezselyem zöldje, 1 kg száraz kenyérszelet, 4 gerezd fokhagyma, 3 tojás, 1 teáskanálnyi fehérbors, 3-4 evőkanál őrölt fűszerpaprika, a sütéshez zsír, vagy olaj.
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és lepirítjuk. A petrezselymet apróra szeljük, és a szalonna zsírjában megpároljuk.
A száraz kenyérre annyi vizet öntünk, hogy ellepje, és állni hagyjuk, amíg átázik. A fokhagymát megtisztítjuk.
A kenyérből kinyomjuk a vizet, és a párolt petrezselyemmel összekeverjük. Belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és hozzáadjuk a tojásokat. Fehérborssal, és fűszerpaprikával ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk.
Kis gombócokat alakítunk belőle, és forró olajban, fedő alatt kisütjük. Idő közben a vakcsirkéket átfordítjuk, hogy mindkét oldaluk szép piros legyen.
Tartalmasabb levesek, vagy főzelék mellé kiváló kiegészítő, de pogácsa helyett is készíthetjük.

Almás lepény
Hozzávalók (2 tepsi lepényhez): 1 kg liszt, 3 tojás, 25 dkg vaj, 2 kávéskanál só, 2 teáskanál szódabikarbóna, 8 evőkanál kristálycukor, 8 dl tejföl. Az almás töltelékhez: 3 kg alma, 4 csomag vaníliás cukor, 2 dkg őrölt fahéj, 5 dkg búzadara, 10 dkg darált dió, 20 evőkanál cukor. A tepsik előkészítéséhez zsír és liszt.
A lisztbe beleszórjuk a sót, a kristálycukrot, és a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd a tojásokkal, és a tejföllel összegyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és négyfelé választjuk. Két tepsit kizsírozunk, liszttel meghintünk.
A bucikat egyenként akkorára sodorjuk, hogy ki tudjuk bélelni vele a tepsik alját.
Az almát megtisztítjuk, lereszeljük, belekeverjük a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a búzadarát, a diót, ízesítjük őrölt fahéjjal, és jól összekeverjük.
Ezt a tölteléket simítjuk a tésztaalapokra.
A másik két cipót is kisodorjuk, és befedjük a lepényt. Villával jól átszurkáljuk a süteményt, és előmelegített sütőben átsütjük.
Amikor elkészült, hagyjuk kihűlni. Ekkor porcukorral megszórjuk, és kockákra vágjuk.
zsuzsa0817
2009. október 19. hétfő 16:22:07
Szia Ildikó! Köszönöm szépen a recepteket. De elfelejtettem a vakcsirke és az almáslepény receptjét elkérni. Köszönöm Zsuzsa
moka
2009. október 19. hétfő 05:21:04
Kedves Zsuzsa!
Szeretettel küldöm a recepteket, üdv: Ildikó

Krumpliganca
Hozzávalók: 1 kg krumpli, 50 dkg túró, só, 3 fej vöröshagyma, 1 fakanál zsír, vagy fél dl étolaj, 50-60 dkg liszt.
A krumplit megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a zsírban aranysárgára pirítjuk.
A megfőtt krumpli levét leszűrjük egy másik tálba. A burgonyát összetörjük, és apránként visszaöntjük hozzá a leszűrt főzőlevet. Újra feltesszük főzni, és közben simára kidolgozzuk annyi liszttel, hogy burgonyapüré sűrűségű masszánk legyen. Alacsony hőmérsékleten állandóan keverjük, nehogy leégjen.
Tálalásnál a gancát tányérban szétterítjük, hagymás zsírt locsolunk a tetejére, és túróval is gazdagon megszórjuk. Enyhén megsózzuk, és máris lehet fogyasztani.

Kapusznyik (káposztás kalács)
Hozzávalók: (három rúd kapusznyikhoz) 1 kg liszt, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 5 dkg élesztő, 20 dkg zsír, 3 teáskanál só, 3 egész tojás.
A káposztához: 2 kg káposzta, ízlés szerint só, 1 fakanálnyi sertészsír, 1 teáskanálnyi őrölt feketebors, 2 evőkanál cukor.
A lisztet átszitáljuk. A tejet meglangyosítjuk a kristálycukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hogy megkeljen.
A lisztbe belekanalazzuk a zsírt, összemorzsoljuk, sóval megszórjuk, és hozzáöntjük az élesztős tejet. Összeállítjuk a tésztát. Ha szükséges, langyos tejjel, vagy vízzel lazíthatjuk a masszát. Két egész tojást hozzádagasztunk, ezzel is jól kidolgozzuk. A tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen pihentetjük, míg megkel.
Közben a káposztát lereszeljük. Enyhén megsózzuk, és egy kicsit állni hagyjuk. Ezután a vizet kinyomjuk belőle, majd zsírban megpároljuk. Őrölt borssal, és cukorral ízesítjük. Amikor elkészült, hűlni hagyjuk.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, három cipót készítünk belőle. Ezeket egyenként téglalap alakúra kisodorjuk, bőségesen megrakjuk dinsztelt káposztával, feltekerjük, és kikent, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük.
Egy tojást felverünk, és ezzel megkenjük a kalácsok tetejét. Előmelegített sütőben szép pirosra megsütjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük.

Fahamuval fűszerezett domoszlói lángos
Hozzávalók (12 lángoshoz): 3 kg liszt, másfél kg krumpli, só, 15 dkg élesztő, 60 dkg tepertő, 50 dkg reszelt sajt, 5 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma.
A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, krumplinyomón áttörjük, és hűlni hagyjuk. A főzővízből kiveszünk egy félliternyit, ebben futtatjuk fel az élesztőt.
A krumplit 1-2 evőkanál sóval ízesítjük, beleöntjük a lisztet, a megkelt élesztőt, és elkezdjük dagasztani a tésztát. Ha szükséges, langyos vízzel még lazíthatunk a lángos állagán. Amikor jól kidolgoztuk, liszttel megszórjuk a tetejét, és vászonterítő alatt, meleg helyen pihentetjük.
Közben a tepertőt kis darabokra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A fokhagymát megtisztítjuk, és a tejfölbe nyomjuk.
A megkelt tésztából 12 bucit formázunk, és újra félretesszük pihenni. Amikor megkelt, a sütőlapátot alaposan belisztezzük, széthúzzuk rajta a lángost, gazdagon megszórjuk tepertővel és sajttal, majd a kifűtött, kitisztított kemencébe helyezzük. Sütés közben figyeljük a tésztákat, és ha már szép aranyosra sültek, akkor kivesszük. Az aljáról a rátapadt hamut és maradék lisztet lesöpörjük, egy kis időre abrosszal letakarva pihentetjük, hogy átgyengüljön. Fogyasztás előtt fokhagymás tejföllel megkenjük a tetejét.
zsuzsa0817
2009. október 18. vasárnap 17:55:06
Szia Ildikó! A műsor nagyon jó ! Elszeretném kérni a Domoszlói kapucnyik kemencés lángos krumpliganca receptjét. Előre is köszönöm.Zsuzsa
ibolya58
2009. október 13. kedd 18:45:03
Szia Ildikó !
Köszönöm a receptet,nemsoká ki is fogom próbálni.Az eredményről majd beszámolok!
Ibolya!
moka
2009. október 12. hétfő 04:29:01
Kedves Ibolya!
A pogácsa valóban nagyon finom, érdemes kipróbálni, és megszeretni. Ráadásul egészséges is!
Küldöm a receptet üdvözlettel: Ildikó

Medvehagymás pogácsa
Hozzávalók: 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 3 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 1 tojás, 3 evőkanál tejföl, 20 dkg vaj, fél evőkanál só, 1-2 dl tej, 2 fakanál olvasztott zsír, 10 dkg medvehagyma levél. A tepsi kikenéséhez zsír, a pogácsák tetejére 1 tojás sárgája.
A cukros, langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és félretesszük kelni. Dagasztótálba öntjük a lisztet, beleütjük a tojást, hozzáborítjuk a felfuttatott élesztőt, a tejfölt, a vajat, a sót, és annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy pogácsa állagú tésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, majd lisztezett gyúrótáblán is átforgatjuk. Tetejét liszttel megszórjuk, és letakarjuk. 20 percig pihentetjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, tetejét olvasztott zsírral átkenjük, megszórjuk aprított medvehagymával, négy oldalról a közepe felé felhajtjuk, majd újabb 20 percig kelesztjük.
Ezt még kétszer megismételhetjük, akkor levelesebb lesz, de akár húsz perc múlva ki is sodorhatjuk. A tetejét késsel berácsozzuk, és kiszaggatjuk. A pogácsákat kikent tepsibe helyezzük, tetejüket tojás sárgájával átkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük.
ibolya58
2009. október 11. vasárnap 16:46:52
Szia Ildikó !
a mai adás is/Orfűi/ nagyon jó volt.A medvehagyma tényleg rettentő egészséges és még finom is,Én már ettem.
Most viszont a medvehagymás pogi receptjét szeretném elkérni. Köszönöm!
Ibolya!
ibolya58
2009. szeptember 16. szerda 12:53:00
Szia Ildikó!
Köszönöm a reciket !
Üdv:Ibolya !
Levin
2009. szeptember 6. vasárnap 11:48:35
Köszönöm kedves Moka, bearanyoztad a következő hétvégénket :)
moka
2009. szeptember 3. csütörtök 05:35:42
Kedves Levin!

A cserépedényes bab valóban nagyon laktató, finom, és könnyedén elkészíthető étel. Időbe telik, míg elkészül, de közben lehet mást csinálni. Sikeres próbálkozást!
Üdvözlettel: Ildikó

Cserépedényes bab
Hozzávalók: 30 dkg tarkabab, 15 dkg árpagyöngy, 20 dkg házi füstölt sonka (vagy tarja), 15 dkg füstölt kolbász, 3 fej lilahagyma, 5 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 2 teáskanál őrölt paprika, 2 teáskanál só, diónyi sertészsír, 2 dl tejföl.
A cserépedényt előző este beáztatjuk.
A lilahagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és zsírban megfonnyasztjuk. A füstölt kolbászt karikákra, a sonkát kockákra vágjuk. A babot nem kell beáztatni, szárazon tesszük az ételbe. Felét a cserépedény aljában elterítjük. Rászórjuk az átmosott gyöngyárpát, a sonkát, a kolbászkarikákat, majd betakarjuk a maradék babbal. Enyhén megsózzuk, őrölt paprikát, és lisztet szórunk a tetejére, a tisztított fokhagyma gerezdeket is rápakoljuk, és végül elegyengetjük rajta a párolt hagymát. Az egészet felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Teljes lángon, lefedve, egy órán át sütjük a sütőben. Ekkor kivesszük, megnézzük, hogy elpárologta-e a levét. Ezt meleg vízzel pótoljuk, majd teljes tartalékon sütjük még további három órát.
gyorgyi.dekany
2009. szeptember 2. szerda 18:44:34
Kedves Ildikó!

Nagyon köszönöm a recepteket!

Üdvözlettel Györgyi
Levin
2009. szeptember 2. szerda 08:31:31
Kedves moka! A hosszúhetényi műsorban bemutatott cserépedényes (római tálas) bab receptjét közzétennéd? Nagyon szépen megköszönném.
moka
2009. szeptember 1. kedd 05:52:15
Kedves Ibolya, Györgyi és Kinga!

Küldöm a recepteket.
A túrós táska levessel kapcsolatban azt javaslom, hogy egyszerre több tésztát készítsetek el, hiszen ez a "legmacerásabb" része a főzésnek. Utána a felesleget le lehet fagyasztani, és csak elő kell venni, ha újra szükséges. Egyébként zöldséglevesekbe is kiváló betét.
Szép napot, sikeres próbálkozást mindenkinek: Ildikó

Túrós táskaleves
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, csipetnyi só, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 liter tej. A táskákhoz: 8 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál túró, 2 teáskanál tejföl.
A vöröshagymát apróra összevágjuk. Kevés sertészsírt teszünk a leveses fazékba, és megpároljuk benne a hagymát. Dobunk rá egy csipetnyi sót is. Amikor már üveges, félrehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt paprikát, és felöntjük 7 dl vízzel. Visszatesszük, és tovább főzzük.
Közben elkészítjük a levesbetétet. A lisztet kisebb tálba tesszük, beleütjük a tojást, kevés sót és csak annyi vizet adunk hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Szögletes alakúra kisodorjuk, széles csíkokra vágjuk. A túrót a tejföllel és csipetnyi sóval kikeverjük. Kisebb kupacokat halmozunk a levestészta szélére, egymástól 1-2 cm távolságra. A széleket és a töltelék közeit vizes ecsettel lekenjük, hogy könnyebben ragadjon. Felhajtjuk a tésztát, és jól megnyomkodjuk a széleken, és a töltelékek között is. Derelyeszaggatóval párnácskákat vágunk belőle.
A levesünket felöntjük egy liter tejjel, és felforraljuk. Ízlés szerint sózzuk, és a túrós táskákat kifőzzük benne.
Amikor megpuhult, forrón tálaljuk a levest.

Hetényi rakottas „tepszishús”
Hozzávalók: 8 szem burgonya, 3 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 paprika, 1 paradicsom, 1 fakanál sertészsír, 2 csirkemell, 2 csirkecomb, 20 dkg füstölt szalonna, 15 dkg házi kolbász, só. A tejfölös öntethez: 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt paprika, csipetnyi só, 2 dl tejföl. A csirkehús pácolásához: teáskanálnyi kakukkfű, bazsalikom, só, étolaj.
Finomabb, szaftosabb lesz az étel, ha a húsokat már előző nap kisebb darabokra vágjuk, és friss fűszernövényekkel, sóval, étolajjal bepácoljuk.
A krumplit és a sárgarépát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A sütő tepsit vékonyan kizsírozzuk. Az alját beterítjük a krumpli és sárgarépa felével. Ráhelyezzük a bepácolt húsokat. A hagymát karikákra vágva rászórjuk.
A szalonna felét csíkokra vágjuk, a maradékból pedig „kakastaréjt” készítünk. A kolbászt, paprikát és paradicsomot felkarikázzuk.
A felaprított hozzávalókat az ételre tesszük, enyhén megsózzuk, majd a burgonya-és sárgarépa másik felével az egészet betakarjuk. Ismét megszórjuk sóval, és a legtetejére helyezzük a kakastaréjt. Alufóliával befedjük, és 1 órán át sütőben teljes lángon sütjük.
Közben a tejfölös öntet hozzávalóit simára kikeverjük, és ezzel meglocsoljuk a puhára párolódott rakottast. Visszatoljuk a sütőbe (ekkor már nem takarjuk be), és 10 perc alatt szép aranyos barnára sütjük.

Hetényi lakodalmas piros kalács
Hozzávalók: (1 tepsi, 2 vekni kalácshoz) 1,2 kg liszt, 2 tojás sárgája, ¾ liter tej, 4 dkg élesztő, 10 dkg cukor, 6 édesítő tabletta, 10 dkg zsír. 3 késhegynyi piros festék, 5 dkg kakaópor, 10 dkg mazsola, 1 egész tojás.
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Megvárjuk, míg megkel.
Nagy dagasztótálba szitáljuk a lisztet, beletesszük a tojások sárgáját. Két édesítő tablettát langyos vízben feloldva hozzáöntünk. A felfuttatott élesztős tejjel kidagasztjuk a tésztát. 5 dkg sertészsírt is beledolgozunk.
Amikor már szép hólyagos, lisztezett táblára öntjük, és 3 felé osztjuk. Az egyik legyen egy kicsit nagyobb – ez marad fehér. A másodikba 3 késhegynyi piros festéket teszünk, amit leöntünk langyos vízben feloldott két édesítő tablettával. Jól összedolgozzuk. A harmadikba kakaóport szórunk, ebbe is teszünk egy kupica feloldott édesítőt, belegyúrjuk, és mindhárom cipót lelisztezve, letakarva, meleg helyen kelesztjük egy fél órát.
Ezután mindegyiket kettéválasztjuk, és a hat kisebb cipót újabb fél órát pihentetjük. Amikor már szép hólyagosra megkelt, egyenként, egyforma nagyságúra kinyújtjuk a cipókat. Legalulra a fehéret rakjuk, erre pirosat teszünk, megszórjuk mazsolával, ráhelyezzük a barna lapot, kicsit megsodorjuk, és az egészet felgöngyöljük. Kikent tepsibe tesszük. A másik rudat ugyanígy elkészítjük. A kalácsok végeit és közeit olvasztott zsírral átkenjük, nehogy összeragadjanak. Az egész tojást felverjük, és ezzel átkenjük a rudak tetejét. Hosszú, vékony tűvel mindegyiket átböködjük, hogy a rétegek ne váljanak szét. A tepsiben pihentetjük még egy kicsit, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Kihűtve szeleteljük.
gaborkinga
2009. augusztus 30. vasárnap 22:25:19
Szia Ildikó!
Szeretném elkérni a lakodalmas piroskalács receptjét!
Előre is köszönöm.
Kinga
gyorgyi.dekany
2009. augusztus 30. vasárnap 17:52:43
Szia Ildikó!
Nekem is szükségem lenne a tepsis burgonya receptjére!
Előre is köszönöm.

Üdvözlettel Györgyi
ibolya58
2009. augusztus 30. vasárnap 16:36:47
Szia Ildikó !
A mai adás is nagyon klassz volt!
A tepsis burgonya és a túrós táska leves receptjét szeretném elkérni?!!!
maria0613
2009. augusztus 20. csütörtök 10:06:06
Köszönöm szépen.
moka
2009. augusztus 19. szerda 17:14:33
Kedves Mária!
A tökös-mákos nagyon finom, én is éppen most sütöttem, megéri a fáradságot.
Sikeres próbálkozást, és hálás vendégeket kívánok,

Hájas kráfli
Hozzávalók: 70 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál ecet, 3 csipetnyi só, ugyanannyi porcukor, 2 dl tejföl, 50 dkg szikkadt lekvár. 40 dkg sertésháj, és további 10 dkg liszt. A tetejére vaníliás porcukor.
A lisztet átszitáljuk, beletesszük a tojások sárgáját, sót, porcukrot, ecetet, majd kevés langyos vizet. Eldolgozzuk benne a tejfölt, és a továbbiakban már csak annyi vizet adunk hozzá, hogy rétestészta állagú anyagot kapjunk. Ezt alaposan kidagasztjuk, majd lisztezett gyúródeszkán nagy téglalap alakúra kisodorjuk.
A hájat liszttel összegyúrjuk, téglatest alakúra formázzuk, és a kinyújtott tészta közepére helyezzük. Az oldalait négy oldalról ráhajtjuk, majd kisodorjuk. Újra összehajtjuk, és fél órát pihentetjük. Háromszor kell kisodorni, hajtogatni és pihentetni.
Utolsó nyújtás után négyzeteket vágunk belőle, közepébe lekvár halmocskákat teszünk, sarkosan felhajtjuk, és forró sütőben megsütjük.
Tálalásnál vaníliás porcukorral megszórjuk a tetejét. Várjuk meg, míg kihűl, csak akkor fogyasszuk!

Mesztegnyői rétes
Hozzávalók: (5 levél réteshez) 1,5 kg liszt, 2 kávéskanál só, 1 tojás, 2 evőkanál olvasztott sertészsír. A tészta locsolásához további 30 dkg sertészsír.
A tejfölös öntethez: 2 tojás fehérje, 1 evőkanál cukor, 1 tojás sárgája, 9 dl tejföl.
A káposztás töltelékhez: másfél fej káposzta, 1 evőkanál só, 1 fakanál sertészsír, 2 kávéskanál őrölt feketebors.
A tökös-mákos töltelékhez: 1 kisebb spárgatök, 20 dkg darált mák, ízlés szerint porcukor, 1 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja.
A tepsik kikenéséhez sertészsír.
Először a töltelékeket készítjük el. A káposztát lereszeljük, vagy apró darabokra vágjuk. Megszórjuk sóval, és ebben 10 percig állni hagyjuk. Kinyomjuk a levét, és zsírban megsütjük. Mielőtt a rétesre szórnánk, őrölt borssal ízesítjük.
A tököt megtisztítjuk, és lereszeljük. A darált mákot porcukorral, vaníliás cukorral, és citromhéjjal összekeverjük. A tök levét közvetlenül a töltelékezés előtt jól kinyomjuk, és csak akkor keverjük össze a mákkal, mert a cukor hatására újra levet eresztene.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, cukrozzuk, majd az egy sárgáját is hozzákeverjük, végül pedig tejföllel összedolgozzuk.
A sertészsírt megolvasztjuk.
A lisztből sóval, tojással és megfelelő mennyiségű langyos víz adagolásával rétestésztát dagasztunk. Alaposan kidolgozzuk, közben 2 evőkanál zsírt is adunk hozzá. Öt cipót készítünk belőle, ezeket fél órát pihentetjük.
Nagy asztalt vászonabrosszal leterítünk, és megszórunk liszttel. Ráhelyezünk egy cipót, a tetejét olvasztott zsírral megkenjük. Először a kézfejünkön a közepét kicsit megnyújtjuk, majd a széleit húzzuk, az asztal körül körbe-körbe járva mindig vékonyabbra, és nagyobbra. Addig nyújtjuk, míg az asztal széléről lelóg a tészta. Ekkor olvasztott zsírral megspricceljük, majd tökös-mákos töltelékkel megszórjuk. Tejfölös-tojásos masszát is kanalazunk rá, a széleket levágjuk, és két oldalról a közepe fele feltekerjük. Tepsinyi rudakra vágjuk, és kikent sütőformába helyezzük. Tetejüket is meglocsoljuk zsírral, majd előmelegített sütőben sütjük. Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét.
A káposzta alá csak nagyon kevés zsírt locsolunk, mert a töltelék egyébként is zsíros. Azonban azt is tejfölözzük, majd úgy hajtjuk fel, és sütjük.
maria0613
2009. augusztus 19. szerda 11:47:41
Szia Moka! Én a 08.16.-i adásból szeretném elkérni tőled a tökös-mákos rétes és a hájas kráfli receptjét.Úgy tudom hozzád kell fordulni ilyen esetben. Előre is köszi Üdv:Mária
ibolya58
2009. augusztus 11. kedd 18:08:09
Szia Ildikó!
Én szeretek főzni és sokféle tájjellegü receptet megcsináltam már a család nagy örömére.Mindig nézem az Izörzők műsort is,találok benne olyan reciket amit szivesen elkészitek magunknak.Ha lesz még olyan reci amit nem találok akkor hozzád fordulok majd.
Előre is köszönöm !Ibolya !
moka
2009. augusztus 10. hétfő 05:30:53
Kedves Ibolya!
A műsor szerkesztője vagyok, így első kézből tudok segíteni.
Csak kérj nyugodtan, és én küldöm a receptet. Minél többen próbálkoznak ezekkel az egyszerű, finom ételekkel, annál jobb, hiszen elsősorban ez a célunk a sorozattal.
Jó főzőcskézést:
Róka Ildikó
ibolya58
2009. augusztus 9. vasárnap 14:04:04
Szia Moka !
nagyon köszönöm a receptet.Ha lehet,elárulnád,hogy hol találtad meg ezt a recit?Meg mondon őszintén ,elég sok helyen kerestem de nem sikerült rá találnom.S lesz még biztos más reci is.
Előre is köszi ! Ibolya!
moka
2009. augusztus 3. hétfő 05:28:06
Íme, a tutyi receptje:
Szilvalekváros tutyi
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 1 tojás, 45 dkg sertészsír, és annyi liszt, amennyit a massza felvesz (kb. 70 dkg), 1 evőkanál só. A közepébe szilvalekvár, a tetejére 1 tojás.
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük. Áttörjük, és langyosra hűtjük. A cukrozott, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy nagyobb tálba öntjük a megkelt élesztős tejet, beleütjük a tojást, hozzáadjuk a zsírt, a sót, és annyi liszttel dolgozzuk össze, hogy pogácsa állagú, puha tésztát kapjunk.
Gyúródeszkán is átdolgozzuk, és egy centi vastagra kisodorjuk. Négyzetekre vágjuk, közepükbe szilvalekvár halmokat teszünk, a sarkait összefogjuk, felhúzzuk, és összenyomkodjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki belőle.
Kikent tepsibe tesszük, tetejüket felvert tojással átkenjük, és előmelegített sütőben készre sütjük.
ibolya58
2009. augusztus 2. vasárnap 15:44:12
Sziasztok !
Az augusztus 2. adásban volt egy kelt tésztás süti,a szilvalekváros tutyi.Annak a recijét hol találom?
Üdv:Ibvolya !
tane_eszti
2009. július 9. csütörtök 19:20:38
Kedves Fórumozók! http://www.dunatv.hu/sites/dunatv/mini/gasztrovilag/index.swf Itt megtalálhatjátok 18 falu receptjeit. Örömteli sütést-fözést kívánok: Eszti
tane_eszti
2009. július 6. hétfő 08:59:36
Szia moka! Köszönöm a recepteket, a gyors választ. Nagyon örülök.!!! Minden jót:Eszti
moka
2009. július 6. hétfő 05:31:31
Itt van a deszki csodakifli is:

Szezámmagos kifli
Hozzávalók: (64 db kiflihez) 1 kg liszt, 4 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 4,5 dl tejföl, 6 teáskanál só, 25 dkg margarin (vaj), 2 tojás sárgája, a tetejére szezámmag.
A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle egy decinyit, adunk hozzá egy kevés cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk, és megszórjuk egy evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd nyolc cipóra osztjuk. Mindegyiket zsemle formájúra alakítjuk, és lisztezett konyharuhán, letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Utána a megkelt bucikat kerekre kinyújtjuk. A margarint 2 teáskanál sóval kikeverjük, és megkenjük vele a tészták tetejét. A lapokat nyolc cikkre vágjuk (mint a tortát), és kifli alakban (a szélesebb végétől indulva) feltekerjük. Kizsírozott tepsibe tesszük, és újra pihentetjük. Amikor megkelt, tetejüket tojás sárgájával lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk. Negyed órát még állni hagyjuk, és előmelegített sütőben szép aranyos barnára sütjük.
moka
2009. július 6. hétfő 05:28:10
Kedves Eszti!
A szentgáli savanyú tojás receptje:
Savanyú tojás
Hozzávalók: Egy fakanál sertészsír, 1 evőkanál liszt, őrölt pirospaprika, só, 2,5 dl tej, 4 tojás, ecet.
A sertészsírban 1 evőkanál lisztet lepirítunk, keverünk bele kevés őrölt pirospaprikát, felengedjük 2 pohár vízzel, felforraljuk, és ízlés szerint megsózzuk.
Egy újabb evőkanál lisztet kevés tejjel simára keverünk, további 2 dl tejjel (vagy tejföllel) apránként felhígítjuk, és a levesbe keverjük. Felforraljuk, és egész tojásokat ütünk bele. Addig főzzük, míg a tojások elkészülnek. Tálalásnál ecettel ízesíthetjük.

Sikeres próbálkozást kívánok!
tane_eszti
2009. július 5. vasárnap 18:25:38
Kedves Fórumozók! A deszki műsorban láttam a Szezámmagos kifli sütését, de a receptet nem tudtam leírni. Ezen kívül még a Savanyú tojás receptje is érdekelne, ha megvan valakinek-ezt nem tudom, hol főzték. Előre is köszönöm a segítséget: Eszti
escon
2009. június 9. kedd 23:00:50
Drága moka! Nagyon-nagyon szépen köszi! De örülök! Hálásan gondolok majd rád, miközben káposztás pogit falatozom!
moka
2009. június 9. kedd 17:19:25
Kedves escon!
Íme, az a csodálatos káposztás pogácsa:
Káposztás pogácsa
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg margarin (vagy vaj), 2 teáskanál só, teáskanálnyi cukor, 3 tojás, 4 dl tejföl, 4 dkg élesztő.
50 dkg káposzta, só, 2 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál kristálycukor, 1 teáskanál őrölt feketebors.
A tejfölt meglangyosítjuk. Kiveszünk belőle egy decinyit, teszünk bele cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és megvárjuk, míg megkel.
Egy nagyobb tálba beletesszük a lisztet, sózzuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sertészsírt, a margarint, és a megkelt élesztőt. Elkezdjük összegyúrni, közben apránként adagoljuk bele a langyos tejfölt. Lágy tésztát készítünk. Amikor már jól eldolgoztuk, akkor lisztezett gyúródeszkán megcipózzuk, sodrófával megveregetjük a tetejét, és legalább 15 percet letakarva kelesztjük.
A káposztát lereszeljük, besózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. A levével együtt, a zsírban feltesszük párolni. Fedő alatt puhítjuk, közben cukorral, és borssal fűszerezzük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán elsodorjuk, a párolt, kihűtött káposzta felét rásimítjuk, majd összehajtogatjuk. Újabb negyed órát kelesztjük.
Ismét elsodorjuk, megint megkenjük káposztával, és összehatjuk. Tízpercnyi pihentetés után kisodorjuk, és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.
A megmaradt tojások fehérjét csipetnyi sóval kicsit felverjük, és bekenjük vele a pogácsák tetejét.
Sütőpapírra, vagy kikent tepsibe tesszük, majd rövid pihentetés után előmelegített sütőben megsütjük.
escon
2009. június 8. hétfő 13:45:03
Sziasztok! Tegnap délelőtt az Ízőrzők c. műsor Szigligeten forgatott adásában egy néni káposztás hajtogatott pogácsát készített. Érdeklődnék, nincs-e meg valakinek a receptje, esetleg nem vette-e fel a műsort, mert sajnos nem tudtam végig követni, de annyira guszta volt a végeredmény, hogy feltétlenül meg kell csinálnom, mert azóta is kísért a képe! Előre is köszi, ha valaki tud segíteni. Legyen szép napotok!
ilosoncz
2009. május 27. szerda 10:20:25
Nagyon szívesen, bármikor, ha tudok segíteni!
abeline
2009. május 26. kedd 20:54:34
Szia ilosoncz! Nagyon köszönöm!!! :)
ilosoncz
2009. május 25. hétfő 18:43:16
Szia abeline! Itt küldöm a receptet, jó étvágyat hozzá!
Grízes málé
Hozzávalók: 30 dkg búzadara, fél liter tej, 3 evőkanál tejföl, 2 tojás, 1 kávéskanál szódabikarbóna, csipetnyi só, 3 púpos evőkanál kristálycukor, 1 vaníliás cukor, a tetejére sűrű szilvalekvár. A tepsi kenéséhez sertészsír, a sütemény tetejére porcukor.
A búzadarát a tejjel összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy a gríz megdagadjon. Két tojás sárgáját, tejfölt keverünk hozzá. Csipetnyi sóval, és kristálycukorral ízesítjük. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, és a szódaport. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, és laza mozdulatokkal a masszához keverjük.
Kizsírozott tepsibe öntjük, tetejére szilvalekvárból halmokat szaggatunk, és előmelegített sütőben megsütjük. Porcukorral megszórva, kockákra vágva kínáljuk.
abeline
2009. május 23. szombat 20:03:20
Sziasztok! Nem tudna nekem valaki segíteni abban, hogy a Grízes málé receptet megtaláljam valahol. Minden receptet megtaláltam, de ezt nem. Ez a május 13. adásban volt.
Nagyon szépen köszönöm!!
erika630310
2009. május 17. vasárnap 13:39:56
Sziasztok! Nagyon tetszett a műsor rátaláltam három régebbi adásra szeretném megtudni hol lehet az adások receptjeit megszerezni esetleg DVD-n is megjelent a sorozat? Előre is köszönöm a segítségeteket! Címem erika630310@freemail.hu
ilosoncz
2009. május 14. csütörtök 14:01:24
Nagyon szívesen, örülök, hogy segíthettem.
kuruczga
2009. május 14. csütörtök 13:56:26
Köszönet és hála a receptért)
ilosoncz
2009. május 14. csütörtök 10:42:45
Tepertős-szilvás fülecske
Hozzávalók: 2-3 dl langyos joghurt, 1 evőkanál kristálycukor, 3 dkg élesztő, 4 tojás, 50 dkg liszt, 2 kávéskanál só, 3 dl szilvalekvár, 35 dkg darált tepertő, csipetnyi fehérbors, 15 dkg tisztított dió. A szóráshoz fahéjas porcukor.
Fél dl langyos joghurtot a cukorral, az élesztővel, és egy egész tojással összekeverünk. A lisztbe 1 kávéskanál sót szórunk, közepébe mélyedést nyomunk. Ebbe a fészekbe öntjük a joghurtos élesztőt, és 10 percig kelesztjük.
A szilvalekvárt 2 tojás sárgájával kikeverjük. Ez azért fontos, hogy sütés közben ne folyjon ki a tésztából. A darált tepertőt kis kávéskanálnyi sóval és csipetnyi őrölt fehérborssal összedolgozzuk.
A negyedik tojást is feltörjük. Fehérjét a másik kettővel együtt villával kicsit felverjük. A sárgáját félretesszük.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkán széthúzzuk, rápakoljuk a tepertőt, és az egészet jól összedolgozzuk. Kisodorjuk, nagy (8 cm-es) pogácsaformával kiszaggatjuk. Tetejüket egyenként megkenjük a felvert tojásfehérjével, közepükbe szilvalekvár halmokat helyezünk, majd 3 oldalról felhajtva kis batyukat formázunk belőlük. Sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk, tetejüket a megmaradt tojás sárgájával átkenjük. A batyuk csúcsára fél szem dióbelet teszünk, és előmelegített sütőben megsütjük. Tálalás előtt fahéjas porcukorral megszórhatjuk a tetejét.
Jó sütést!
kovacshelga
2009. május 13. szerda 17:35:29
Ma láttam a bucsutai szilvalekváros fülecske elkészítését, és kérem ha valaki tudja a receptet küldje el. Nagyon köszönöm!
kuruczga
2009. május 13. szerda 15:40:46
Csatlakozom az előttem szólókhoz, valóban igen tetszetős müsor az Izörzők . Valóban jó ötlet, hogy a recepteket jó lenne itt rendre kommentálni. Nekem a bucsutai szilvalekváros fülecske receptjére lenne szükségem, nagy örömmel kipróbálnám. Megköszönöm, ha kommentálják.
ilosoncz
2009. május 7. csütörtök 11:17:02
Ízőrzők 13. Szólád – receptek

Gombás vadnyúlpörkölt bográcsban
Hozzávalók: 1 egész nyúl, 2 fakanál sertészsír, 3 fej vöröshagyma, 2 paprika, 3 gerezd fokhagyma, só, 1 kávéskanál majoránna- és fehérbors, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 20 dkg szeletelt gomba, a körethez 1 kg burgonya.
A nyúlhúst kisebb darabokra vágjuk.
A bogrács aljában zsírt olvasztunk, és beleszeljük a vöröshagymát. Egy nagyon kevés vizet is öntünk alá, nehogy a szabad tűzön leégjen. Közben felszeleteljük a paprikát, a fokhagymát pedig apró kockákra vágjuk.
A megpárolódott vöröshagymára kevés sót szórunk, hozzáöntjük a zöldpaprikát. Kicsit átsütjük, majd fűszerezzük majoránnával, fehérborssal, őrölt fűszerpaprikával, és ízlés szerint még a sót is kipótoljuk. Hozzákeverjük a nyúlhúst (a máját félretesszük), összekeverjük, kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt főzzük. Néhány perc párolás után rászórjuk a fokhagymát. Egy órán át rotyogtatjuk, amíg a hús megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a májat, és tovább főzzük.
Kis idő múlva beleborítjuk a szeletelt gombát.
Héjában főtt burgonyát kínálunk mellé.

Nyúlpaprikás
Hozzávalók: másfél kg nyúlhús, 6 kis fej vöröshagyma, 2 púpos evőkanál sertészsír, 5 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanál fehérbors, 4 teáskanál só, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika fele, és néhány karika csípős paprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt kömény, 2 dl tejföl.
A tálaláshoz főtt burgonya.
A vöröshagymát felszeleteljük, és a zsíron megdinszteljük. Levesszük a tűzről, és teszünk hozzá őrölt paprikát, fehérborsot, és 2 teáskanál sót. Összekeverjük, és átforraljuk, majd hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott nyúlhúst. Megkeverjük, és addig főzzük, amíg levet ereszt.
Közben a paradicsomot, a paprikákat és a fokhagymát felszeleteljük, és a bográcsba (vagy lábosba) tesszük. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az ételt.
Nagyjából egy órás főzés után újabb 2 teáskanál sóval, és őrölt köménnyel ízesítjük.
A tejfölt a paprikásból kivett merőkanálnyi szafttal elkeverjük, és az ételhez keverjük. Átforraljuk, és burgonyával tálaljuk.

Szóládi szüretes
Hozzávalók: (20főre) 2,5 kg sertés lapocka, 1 kg gomba, 1 kg csirkezúza, 50 dkg darált lilahagyma, 4 db zöldpaprika, 5 paradicsom, 3 fej fokhagyma, 20 dkg sertészsír. Fűszerek: 5 teáskanál őrölt pirospaprika, 3 evőkanál só, 2 teáskanál őrölt feketebors.
Köretként tarhonya.
A sertészsírba beleöntjük a húsdarálón megdarált hagymát, amikor üvegesre párolódott, hozzáadjuk a szintén darált paprikát és paradicsomot, és összesütjük.
A sertéshúst kockákra vágjuk.
A hagymás zsírt levesszük a tűzről, belekeverjük az őrölt paprikát, és a húsdarabokat. Együtt főzzük, közben sózzuk, és kb. 2 dl vizet öntünk alá. Lassú tűzön főzzük 30 percig. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, kis darabokra vágott csirkezúzát, az átnyomott fokhagymát. Fűszerezzük feketeborssal, és további egy órát főzzük.
Ekkor beletesszük a cikkekre szelt gombát, és az egészet összerottyantjuk. Előre kifőzött tarhonyát keverünk hozzá, és tálaljuk.

Löszpincesori marhapörkölt bográcsban
Hozzávalók: 2 kg marhahús, a pácolásához borókabogyó, őrölt babérlevél, egész feketebors, ecet. 5 dkg szárított vargánya, 30 dkg sertésvelő, 20 dkg mangalica zsír, 2 fej vöröshagyma, 3 paradicsom, 3 zöldpaprika, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál csípős paprikakrém, só, bors, 5 dkg füstölt mangalica szalonna, 4 evőkanál őrölt fűszerpaprika, 1 dl vörösbor.
A nokedlihez: 50 dkg liszt, 3 tojás, só, 1 csokor apróra vágott kapor.
A főzés előtt egy nappal a kockákra vágott marhahúst a fűszerekkel bepácoljuk, ecetes vízzel felöntjük, és ebben állni hagyjuk, hogy másnapra jól átpuhuljon.
A szalonnát kockákra vágjuk, és a zsírban 1 teáskanál sóval megszórva kisütjük. A hagymát is apróra szeleteljük, és a szalonnás zsírban üvegesre pároljuk. Kicsit félretesszük hűlni, majd elkeverjük benne az őrölt paprikát, és beleöntjük a felkockázott marhahúst. 5-10 percnyi pörkölés után hozzáadjuk a karikákra vágott zöldpaprikát és paradicsomot, összesütjük, majd felöntjük fél liter vízzel. Zúzott fokhagymával, őrölt feketeborssal, sóval, paprikakrémmel, és mustárral ízesítjük a szaftját. Kicsit pároljuk, majd beledobjuk a vargányát.
Amikor már majdnem megpuhult a hús, 1 dl vörösborral nyakon öntjük, és belekeverjük a sertésvelőt. Együtt készre főzzük.
Közben a hozzávalókból a szükséges mennyiségű víz hozzáadásával nokedli tésztát keverünk, amit forró, sós vízben kifőzünk, és az elkészült pörkölt mellé kínálunk.

Betyáros csirkepaprikás
Hozzávalók (20 főre): 80 dkg vöröshagyma, 40 dkg paradicsom és paprika, 25 dkg füstölt szalonna, 1 kg gomba, 4 kg csirkehús, 20 dkg sertészsír, 6 púpos evőkanál őrölt pirospaprika, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 csípős paprika, 2 babérlevél, 1 teáskanálnyi őrölt feketebors, 2 evőkanál só, csipetnyi kakukkfű, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl vörösbor.
A vöröshagymát kockákra, paradicsomot cikkekre, a paprikát karikákra, a szalonnát és gombát kisebb szeletekre, a petrezselyem zöldjét apróra vágjuk. A csirkehúst is eldaraboljuk.
A bográcsban felolvasztjuk a sertészsírt, kisütjük benne a szalonnát. Amikor már szép piros, akkor kiszedjük, és a visszamaradt zsírban megpároljuk a hagymát. Hozzákeverjük az őrölt fűszerpaprikát, felöntjük fél liter vízzel, majd összeforraljuk. Átforgatjuk benne a csirkehúst, és kb. 20 percig főzzük.
Hozzáadjuk a felvágott paradicsomot, paprikát és petrezselymet. Beledobjuk a csípős paprikát is. Fűszerezzük babérlevéllel, őrölt borssal, sóval, kakukkfűvel, apró kockákra vágott fokhagymával. Kevés vízzel pótoljuk a levét, és puhára főzzük.
Kb. félórányi rotyogtatás után beleszórjuk a gombát, és készre főzzük a paprikást.
Végül a vörösborral nyakon öntjük, óvatosan átforgatjuk az ételt, nehogy szétessenek a húsok, egyet forralunk még rajta, és tálaljuk. Friss kenyérrel kínáljuk.

Szóládi pirítós
Hozzávalók (20 főre): 50 dkg sertészsír, 2 kg vöröshagyma, 2 kg gomba, 4 evőkanál só, 2 evőkanál őrölt feketebors, 2 kg sertésvelő, 2 kg libamáj.
A sertésvelőt előabáljuk, a libamáj zsírját kisütjük, majd mindkettőt felaprítjuk. A vöröshagymát kisebb darabokra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
A sertészsírban megdinszteljük a vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát. Fűszerezzük sóval és feketeborssal.
10-15 perc múlva belekeverjük a velőt, majd kis idő múlva a libamájjal készre sütjük.
Pirítós kenyérre halmozva kínáljuk. Akkor a legfinomabb, ha jó vastagon megkenjük a kenyeret. Ínyencek fokhagymával is bedörzsölhetik a pirítóst, a tetejére pedig csípős paprika karikákat tehetnek.
Ezt a tartalmas ételt tárcsán sütve, szabadban is elkészíthetjük. Egy nagy társaságot is jóllakathatunk vele. A drága libamáj helyett használhatunk csirkemájat is.

Sertésínyencségek nyárson
Hozzávalók: 2 egész sertés oldalas, 3 csirke, 10-15 sertésfarok és sertésnyelv. Só, 2-3 üveg sör.
A mártáshoz 1 kg apróra vágott fokhagyma, 1 dl ecet, 1 dl étolaj, 1 evőkanál só, 1 dl víz, 1 evőkanál paprikakrém.
A tálaláshoz saláta és kenyér.
A húsokat besózzuk, és egy éjszakán át ebben pácoljuk.
A húsokat nyársra húzzuk, izzó parázs felett, időközben folyton forgatva két, két és fél óra alatt megsütjük. Ne feledjük el közben sörrel locsolgatni.
A mártás hozzávalóit összekeverjük, és a kisült húsokra kenjük.
Salátával és friss kenyérrel kínáljuk.
A szóládiak egy hatalmas, acélrudakból álló dobra erősítették fel a húsokat, ezt a szerkengyűt villanymotorral meghajtva lassan forgatták parázs felett, így játszva elkészült a kisebb hadsereg számára is elegendő finom étel, csak ki kellett várni.
ilosoncz
2009. május 7. csütörtök 08:53:55
Ízőrzők – Magyaregregy – receptek

Reszelt leves
Hozzávalók: 2 tojás, annyi liszt, hogy kemény tésztát tudjunk gyúrni belőle, csipetnyi só.
Egy fél fej vöröshagyma, 1 fakanálnyi sertészsír, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 liter tej, ízlés szerint só, őrölt fűszerpaprika, őrölt feketebors, 2 dl tejföl.
Két egész tojást egy csipetnyi sóval, és liszttel összedolgozunk. Lisztezett deszkán is átgyúrjuk, és lereszeljük. Egy fakanálnyi forró zsírban megpirítjuk a tésztát, közben folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
A vöröshagymát kis kockákra vágjuk, a petrezselymet is apróra szeljük.
A megpirult tésztával együtt összesütjük a hagymát, majd kis idő múlva a petrezselymet is hozzáadjuk. Felengedjük egy liter tejjel, és ugyanannyi vízzel. Sóval, fűszerpaprikával, és őrölt borssal ízesítjük, összeforraljuk, és tejföllel tálaljuk.

Rakott káposzta
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg krumpli, 30 dkg császárszalonna, 20 dkg füstölt szalonna, 1 fakanál sertészsír, 2 fej vöröshagyma, só, 1 teáskanálnyi őrölt feketebors, fél liter tejföl.
A krumplit héjában megfőzzük.
A tepsi alját vékonyan kizsírozzuk, rászórjuk a kockákra vágott házi szalonna, és a csíkokra szelt császárszalonna felét. Beterítjük savanyú káposztával.
A főtt krumplit megtisztítjuk, karikákra vágjuk, és felét a káposztára tesszük. Enyhén megsózzuk. Ráreszeljük a vöröshagymát. Erre újabb sor következik szalonnadarabkákkal. Megszórjuk feketeborssal, beborítjuk káposztával, és a megmaradt krumplival. Az egészet befedjük káposztával. Kevés vízzel felöntjük, alufóliával lefedjük, és a sütőben 1 óra alatt átsütjük. A végén levesszük a fóliát, gazdagon megtejfölözzük, őrölt paprikával megszórjuk, hogy szép színe legyen, és még 10 percre visszatoljuk a sütőbe, hogy kicsit megpiruljon a teteje.

Almafánk
Hozzávalók: 2 dl tej, 1 teáskanál cukor, 5 dkg élesztő. 75 dkg liszt, 10 dkg cukor, 1 csapott evőkanál só, 4 tojás sárgája, 1 evőkanál vaníliás cukor, fél dl étolaj, kevés langyos tej a dagasztáshoz. Öt nagyobb alma, 1 kávéskanál őrölt fahéj, a sütéshez olaj. A tetejére fahéjas porcukor.
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Egy nagyobb tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a megkelt élesztőt, a cukrot, sót, a tojások sárgáját, és a vaníliás cukrot. Langyos tejjel összeállítjuk a tésztát. Közben kevés olajat is hozzádolgozunk. Fakanállal jó hólyagosra dagasztjuk.
Az almákat lereszeljük, levét kinyomjuk, és a tésztába keverjük. Őrölt fahéjjal ízesítjük. Meleg helyre félretesszük kelni.
Bő olajat hevítünk, ebbe szaggatjuk olajos kanállal a fánkokat. Mindkét oldalukon szép aranyló barnára sütjük. Lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral megszórjuk.

Egregyi leves
Hozzávalók: 1 kg csirkehús, 25 dkg füstölt szalonna, 8 szál sárgarépa, 6 szál petrezselyem gyökere, 1 fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, 1 csokor petrezselyem zöldje, 10 dkg zöldborsó, só, 3 liter csontlé, 1 cseresznyepaprika, teáskanálnyi kakukkfű és kapor.
A habaráshoz: 1 púpos evőkanál tejszín, tejföl és liszt. Levesbetétnek 5 dkg eperlevél tészta.
A csirkehúst átmossuk, eldaraboljuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk. A sárgarépát és petrezselymet megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A hagymát és gombát is megtisztítjuk, a gombát kisebb darabokra vágjuk. A petrezselyem zöldjét apróra szeleteljük.
Egy nagyobb fazékban a zöldségeket kevés zsíron átpároljuk, belekeverjük a petrezselyem zöldjét, majd pár perc múlva hozzáadjuk a zöldborsót. Enyhén megsózzuk, beletesszük a húst, és az egészet együtt pároljuk tovább.
A szalonnát zsírjára sütjük. A töpörtyűt a zsírból kiszedjük, zsírjában megpirítjuk a gombát, és az egészet a fazékba öntjük. Összekeverjük, és felöntjük annyi csontlével, hogy ellepje. Beledobjuk a cseresznyepaprikát, az egész vöröshagymát, és együtt főzzük az egészet mindaddig, míg minden puha lesz. Fűszerezzük kakukkfűvel és kaporral, majd a maradék húslével felengedjük.
Amikor összeforrt, habarást teszünk bele. A lisztet tejszínnel és tejföllel simára keverjük, apránként húslevessel felengedjük, és lassan belecsurgatjuk a fazékba. Összeforraljuk, a hagymát kiszedjük, és eperlevelet főzünk bele.

Rapsic vadas
Hozzávalók: A páchoz: 1 kg petrezselyem, másfél kg sárgarépa, 6 db vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, néhány szem szegfűbors, feketebors, babérlevél, és só.
50 dkg füstölt szalonna, 2 kg kicsontozott szarvas comb, 1 fakanál sertészsír, 5 gerezd fokhagyma
A zsemlegombóchoz: 10 db zsemle, 3 tojás, só, 50 dkg liszt, kis csokor petrezselyem zöldje, 1 fakanál sertészsír.
A mártáshoz a páclé zöldségei, 5 evőkanál kristálycukor, 5 dkg liszt, mustár, citromlé.
Az étel elkészítése előtt három nappal bepácoljuk a vadhúst. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A pác hozzávalóit bő vízben puhára főzzük, és a forró lébe beletesszük egészben a szarvas combot. Lefedve 3 napon át érleljük.
A negyedik napon kivesszük a húst. A füstölt szalonnából kevés zsíron kakastaréj-szeleteket sütünk. A combot 2 centi vastag szeletekre vágjuk. A pácléből a zöldségeket kiszedjük, krumplinyomóval összetörjük. Ezt majd a mártáshoz használjuk fel.
A zsemlegombóchoz a zsemléket beáztatjuk, kicsavarjuk, és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a tojásokat, egy kevés sós vizet, és a liszttel összegyúrjuk. A petrezselyem zöldjét apróra szelve hozzákeverjük. Vizes kézzel gombócokat formázunk, és lobogó forró, sós vízben kifőzzük. Amikor kiszedjük a vízből, kevés sertészsírra, lábosba szedjük.
A vadhús szeleteket a szalonna zsírjában mindkét oldalukon hirtelen átsütjük. Amikor kiszedjük a zsírból, apróra vágott fokhagymával megszórjuk. A zsírt félretesszük.
Elkészítjük a mártást. A cukrot lábasban addig hevítjük, míg megkaramellizálódik, ekkor 2 dl vízzel felengedjük. A szalonna zsírját 5 dkg liszttel besűrítjük, néhány merőkanál páclével hígítjuk, majd az összetört zöldségekkel, és a karamelles lével összefőzzük. Ízesítjük kiskanál mustárral és citromlével.
A vadast mártással, szalonna szeletekkel, és zsemlegombóccal tálaljuk.

Ostoros rétes
Hozzávalók: 60 dkg liszt, 4 dl tej, 5 dkg élesztő, 4 evőkanál kristálycukor, 1 dl étolaj, 5 tojás sárgája, csipetnyi só
A töltelékhez: 25 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 7 evőkanál kakaópor, 2 teáskanál őrölt fahéj, 2 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg dió, 10 dkg magozott meggy.
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztbe beleteszünk 4 tojás sárgáját, 4 evőkanál étolajat, csipetnyi sót. A megkelt élesztővel együtt hólyagosra kidagasztjuk.
Lisztezett gyúrótáblán 9 cipót alakítunk belőle. Mindegyik gombócot összegyúrjuk, konyharuhával letakarjuk, és 15-20 percet langyos helyen kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd 2/3 részéhez 4 evőkanál kakaót, 1 teáskanál fahéjat adunk. A krém 1/3 részét külön tálba tesszük, ehhez vaníliás cukrot, citromhéjat, darált diót, apróra vágott meggyet teszünk.
3 gombócot tepsi nagyságúra kisodrunk. Mindhármat megkenjük kakaós krémmel, és egyenként, rúd alakban szorosan feltekerjük, majd copfba összefonjuk. A végeit összenyomjuk, és kizsírozott tepsibe tesszük. Még egy ugyanilyet készítünk. A harmadikat diós-meggyes töltelékkel kenve tekerjük fel, és tesszük a másik kettő mellé.
A rétesek közét kicsit megzsírozzuk, nehogy összesüljenek, majd fél órát kelni hagyjuk. Tetejüket tojás sárgájával átkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni, utána szeleteljük.

Itt küldöm a március 28.-i recepteket, nagyon finomak.
ilosoncz
2009. május 5. kedd 21:03:51
Én is nagyon szeretném a márciusi recepteket megkapni.
ilona.losoncz@freemail.hu
Nagyon köszönöm
rekanagyova
2009. március 29. vasárnap 11:12:04
Szeretném elkérni az utolso Izorzo musor receptjeit (2009.márc.28), kulonosen a rétesét. Elore is koszonom!!!
cat56
2009. március 9. hétfő 17:36:03
Szeretném elkérni a szóládi recepteket, amennyiben lehetséges. E-mail címem: cat56@freemail.hu öszönöm!
ilosoncz
2009. március 6. péntek 07:40:39
Nagyon köszönöm,
kocsisnemarti
2009. március 5. csütörtök 10:47:07
Mivel látom másokat is érdekel küldöm a penyigei recepteket. Használjátok, mert nagyon finomnak tünnek!!!

Ízőrzők _Penyige – receptek
Aszalt szilvás étel (szilvaleves)
Hozzávalók: 50 dkg aszalt szilva, 30 dkg kristálycukor, csipetnyi só, fél citrom, 10 szem egész fahéj, 12 szem szegfűszeg, 1 liter tej, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 púpos evőkanál szilvalekvár.
Az aszalt szilvát langyos vízzel felöntjük, és kicsit áztatjuk.
Leveses fazékban vizet forralunk, ebbe beleöntjük a megduzzadt szilvaszemeket, és pár percig főzzük. Közben fűszerezzük szegfűszeggel, fahéjjal, cukorral, sóval, és a citromot is hozzáadjuk.
Főzés közben habarást készítünk. A lisztet a tojással, és kevés tejjel simára keverjük, majd folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet, hogy híg legyen. A forró leveshez öntjük, és a szilvalekvárt is belekanalazzuk. A megmaradt tejjel összefőzzük, hűtve tálaljuk.

Szilvalekváros csavart fánk
Hozzávalók (10 főre): 2 kg liszt, 20 dkg vaj, 1 liter tej, 50 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 3 tojás, 10 dkg élesztő. A töltéshez 6 púpos evőkanál szilvalekvár, 2 evőkanál cukor, a tetejére porcukor, a sütéshez zsír, vagy étolaj.
A tejet meglangyosítjuk, egy evőkanál kristálycukorral elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Meleg helyre tesszük, kelni hagyjuk.
A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a fél kg cukrot, a csipetnyi sót, a tojásokat, és a felfuttatott élesztőt. Összedagasztjuk a tésztát, közben langyos vízzel pótoljuk a folyadékot. Laza, jól kidolgozott tésztát készítünk. Addig verjük a fánkmasszát, amíg elválik a tál oldalától, és hólyagok lesznek a tetején. Ekkor liszttel megszórjuk, kendővel letakarjuk, és meleg helyen pihentetjük, míg megkel.
Közben a szilvalekvárt a cukorral, és 1-2 dl vízzel elkeverjük, hogy könnyen kenhető legyen.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és kézzel széthúzzuk. A szélétől egy centire lekvárcsíkot kenünk, felhajtjuk rá a tésztát, jól lenyomkodjuk, és ezt a hosszú csíkot levágjuk. 10-15 centi hosszúra daraboljuk, a végeit is rögzítjük, nehogy a lekvár kifolyjon belőle a sütés során. Két végét összefogjuk, megfonjuk, és amíg zsírt, vagy olajat hevítünk, kelni hagyjuk.
Forró zsiradékban mindkét oldalát aranyló barnára sütjük, tálban kicsit hűlni hagyjuk, végül porcukorral megszórjuk.

Tengeri kásás töltött káposzta
Hozzávalók (20 főre): 2,5 kg tengeri (kukorica) kása, 1,5 kg darált sertéshús (comb, vagy lapocka), 60 dkg füstölt sonka, 60 dkg füstölt szalonna, 4 fej savanyú káposzta, 1 kg vágott savanyú káposzta, 5 nagyobb fej vöröshagyma, 2 púpos fakanál sertészsír, 3 db zöldpaprika, 3 db paradicsom. A fűszerezéshez 8-10 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 dl darált pirospaprika, 2,5 liter paradicsomlé, ízlés szerint őrölt feketebors, só.
A kását (darát) felöntjük vízzel, és átmossuk. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a víz színe már teljesen tiszta lesz.
A füstölt sonkát és szalonnát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát, zöldpaprikát és paradicsomot is felkockázzuk. Serpenyőben zsírt olvasztunk, és üvegesre pároljuk benne a hagymát, majd a paprikával-paradicsommal együtt tovább dinszteljük. A tűzről félrehúzzuk, és 4 teáskanálnyi őrölt fűszerpaprikával összekeverjük.
Lecsós alapunkat az átmosott tengeri kására öntjük. Hozzáadjuk a fűszereket: ízlés szerint őrölt pirospaprikát (4-6 teáskanálnyit), darált pirospaprikát, őrölt borsot, sót. Összekeverjük másfél liter paradicsomlével, beleöntjük a darált húst, sonkát és szalonnát. Jól átgyúrjuk a húsos masszát, megkóstoljuk, és ha szükséges sózzuk, vagy ízlés szerint borsozzuk, paprikázzuk.
A savanyú káposztákat hideg vízben átmossuk, leveleire szedjük, és a vastagabb ereket kivágjuk. Amennyiben túl nagyok lennének a levelek, akkor kisebbekre szedjük, és megtöltjük a húsos-fűszeres kásával. Tölcsér alakú formákat készítünk, a végein a káposztát gondosan behajtjuk, benyomkodjuk, nehogy kifolyjon a belseje.
Egy nagy lábos alját befedjük aprókáposztával, majd több körben, szorosan megrakjuk töltött káposztákkal. A tetejére újra aprókáposztát teszünk. Egy liter paradicsomlevet, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje- és kb. egy órán keresztül főzzük.

Kötött tésztaleves
Hozzávalók (8 személyre): A tésztához 5 tojás, 50 dkg liszt, a kenéséhez 1 fakanál fagyos zsír. A tésztába 3 fej vöröshagyma, két púpos fakanál sertészsír, 4 kávéskanál őrölt pirospaprika, só, őrölt feketebors. A levesbe 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, só.
Két púpos fakanál sertészsírra ráreszelünk 3 fej vöröshagymát, és együtt üvegesre pároljuk. Amikor megpuhult, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Az egészet hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a tésztát. A lisztet a tojásokkal, és kevés (kb. 1 dl) vízzel összegyúrjuk, majd enyhén lisztezett deszkán simára kidolgozzuk. Három cipót készítünk belőle. Ezeket egyenként is átgyúrjuk, majd megkenjük a tetejüket kevés fagyos zsírral, nehogy kiszáradjanak. Sorban mindegyiket szép vékonyra kisodorjuk. A meghűlt hagymás-paprikás zsírral egyenletesen átkenjük úgy, hogy mindenhova jusson. Megszórjuk sóval, őrölt feketeborssal, majd kettőt hajtunk a tésztán, hogy egy vékony csíkot kapjunk. Ezt hosszában végigvágjuk, és kis csomót kötünk az egyik végére, amit késsel levágunk. Ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a tésztacsíkunk tart. Ezután újra felhajtunk egy újabbat, és az összes tésztát feldolgozzuk. A lecsós töltelékkel úgy gazdálkodjunk, hogy egy kevés maradjon a levesbe is.
Egy nagy fazékban bő vizet forralunk (8 főre kb. 6 liter). Teszünk bele zöldpaprikát, paradicsomot, vöröshagymát, petrezselyem zöldjét, ízlés szerint sót, és felforraljuk. Kicsit főzzük, majd a kötött tésztákat kifőzzük benne. Amikor elkészül, a paprikát, paradicsomot, petrezselymet és hagymát kivesszük belőle, és a maradék hagymás-paprikás zsírt elkeverjük a levesben.

Rongyos lapótya (rongyos lapóka)
Hozzávalók: 40 dkg liszt, csipetnyi só, 4 evőkanál aludttej, 1 teáskanál szódabikarbóna (pezsgő). A tészta kenéséhez és a sütéshez sertészsír.
A lisztet a sóval, aludttejjel, szódabikarbónával, és langyos vízzel közepes keménységű tésztává gyúrjuk. Jól kidolgozzuk, és legalább fél órára félretesszük pihenni.
Lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk fél centiméter vastagra. Zsírral átkenjük a tetejét. Hosszában gondosan feltekerjük, majd öt centiméteres darabokat vágunk belőle. Ezeket a kisebb csigatésztákat talpára állítjuk, és palacsinta nagyságúra egyenként kinyújtjuk. Kézfejünkön is meghúzkodhatjuk, így tovább alakíthatunk rajta. Palacsintasütőben, forró zsírban mindkét oldalán egyenként kisütjük a lapótyákat.

Keletlen rétes
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 púpos evőkanál sertészsír, 1 tojás, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál ecet, 1 kávéskanál szódabikarbóna.
A töltelékhez: fél kg túró, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál cukor, 3 teáskanál vaníliás cukor.
A tészták kenéséhez és sütéséhez zsír.
A lisztet a zsírral, tojással, sóval és cukorral összekeverjük. 2 dl langyos vízbe beletesszük az ecetet és a szódabikarbónát, és ezzel egy lágy tésztát készítünk. Ha szükséges, a langyos vizet még pótolhatjuk, és az egészet jól kidolgozzuk, úgy, mint a kelt tésztát. Kicsit pihentetjük, addig elkészítjük a tölteléket.
A túrót a tojássárgájával, a cukorral és a vaníliás cukorral gondosan kikeverjük.
A gyúródeszkát meglisztezzük, kis gombócokat formázunk a tésztából, ezeket palacsinta nagyságúra egyenként kinyújtjuk. A tetejüket olvasztott zsírral megkenjük, majd megszórjuk az ízesített túróval. Feltekerjük, mint a palacsintát, és csigaformára alakítjuk úgy, hogy a két végét gondosan eldugjuk, nehogy a töltelék kifolyjon. Kisebb, vastag palacsintákat sodrunk belőle, és serpenyőben, forró zsírban, lassú tűzön átsütjük mindkét oldalát.
Ízlés szerint bármilyen töltelékkel, sós és édes változatban is készíthető.
ilosoncz
2009. március 4. szerda 11:30:28
Kedves Márti!
Nem tudom, hogy megkaptad e az előző levelemet, de ha nem, kérném Tőled a penyegei recepteket, ha nem közvetlenül akkor légyszí tedd fel az oldalra, ahogy én is tettem a szat-
márcsekei receptekkel. Előre is nagyon köszönöm.
Üdvözlettel: Losoncz Ilona
Cím: ilosoncz@freemail.hu
kocsisnemarti
2009. március 2. hétfő 15:32:49
Megkaptam a recepteket, amit ezúton szeretnék nagyon megköszönni! Természetesen továbbítottam azoknak is akik Tőlem kérték és ők is köszönik.
Üdv.: Kocsisné Márti
meszabarbi
2009. február 28. szombat 14:16:35
Sziasztok.
Köszönöm a recepteket!
mbarbi
kocsisnemarti
2009. február 28. szombat 13:34:07
2009.01.25-én volt az alábbi kérésem Szeretném a 2009.01.24-i adásban bemutatott, nagyon finomnak tűnő, Penyige-i recepteket megkapni! e-mail címem kocsisnemarti@gmail.com. Azóta már kérték tőlem mások is a recepteket, de sajnos még én sem kaptam meg őket. Ha valaki tudná, akár itt is közölhetné. Nagyon köszönöm. Kocsis Lászlóné
nikolett880428
2009. február 26. csütörtök 06:56:22
köszönöm a recepteket!
ilosoncz
2009. február 25. szerda 18:44:38
Kaszás leves
Hozzávalók: (10 főre) 2 kg füstölt hús (oldalas, vagy tarja), 30 dkg füstölt kolbász, 1 kg sertéshús (comb, lapocka, tarja), 3-4 kg krumpli, 2 nagy vöröshagyma, 10 babérlevél, só, 1 liter tejföl, 1 dl tej, liszt a habaráshoz.
A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk.
Nagy leveses fazékba beletesszük a megtisztított egész hagymákat és a babérlevelet. Felforraljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott füstölt- és sertéshúst.
Amikor a hús megpuhult, beletesszük a krumplit, a karikákra vágott kolbászt, majd ízlés szerint megsózzuk.
Összekeverjük, és felforraljuk.
2-3 evőkanál lisztet tejjel csomómentesre keverünk, hozzáadjuk a tejfölt, és lassan a levesbe csurgatjuk. Összefőzzük, és tálaljuk.

Öntött pászka
Hozzávalók: 3 tojás, 45 dkg liszt, só. Az öntethez: 15 dkg füstölt szalonna, fél liter tejföl, fél kg túró.
A lisztet a tojásokkal összegyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk. Nagyobb darabokra felvágjuk, széthúzogatjuk, és a sparhelt lapján, vagy vaslemezen mindkét oldalán megsütjük. Ha kisült, összetörjük, és forró, sós vízzel leforrázzuk. Ruhával letakarva 5 percet pihentetjük, míg megpuhul. Leszűrjük a vizet róla, és öntetet készítünk hozzá.
A szalonna zsírját kisütjük, a pörcöket kiszedjük belőle, és félretesszük. A visszamaradt zsírba beleöntjük a tejfölt, és összesütjük.
Ezzel az öntettel locsoljuk meg a pászkát, a tetejére túrót morzsolunk, és megszórjuk tepertővel.

Puliszka
Hozzávalók: 50 dkg kukoricadara, só, füstölt szalonna zsírja.
Másfél liter vizet felforralunk, ízlés szerint sózzuk, majd apránként belekeverjük a kukoricadarát. Addig főzzük, míg besűrűsödik, és átfő.
A tányérokba, a puliszka alá kevés átmelegített szalonnazsírt kanalazunk, erre tesszük a puliszkát. Szétterítjük a tányérban.
Többféleképpen fogyaszthatjuk. Lehet szalonnazsír nélkül is, kevés tejjel meglocsolva, lekvárral, vagy tejföllel. Szórhatunk a tetejére túrót, párolt káposztát, kacsa- vagy libamájat, szalonnapörcöt, zsírban átsütött kolbászkarikákat.

Törtpaszuly és levében leves
Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 3 fej vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 2 sárgarépa, só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 20 dkg füstölt kolbász, 2 evőkanál tej, 1 evőkanál liszt. A csipetkéhez 1 tojás, liszt, csipetnyi só, 1 evőkanál víz.
A babot előző este beáztatjuk, majd másnap a megtisztított sárgarépával, és kevés sóval puhára főzzük.
Közben a leveshez csipetkét készítünk. A lisztet a tojással, sóval, kevés vízzel összegyúrjuk, kicsipkedjük.
A vöröshagymát fél karikákra vágjuk, zsírban átsütjük, megszórjuk pirospaprikával, rátesszük a felkarikázott füstölt kolbászt. Összesütjük, és félretesszük.
A leszűrt paszulyból kivesszük a sárgarépát. A főzőlevet félrerakjuk, ebből készítjük el a levest. Teszünk bele 1-2 evőkanálnyi hagymás zsírt, a sárgarépákat, és belefőzzük a csipetke tésztát.
A leszűrt babot szűrőkanálban átpasszírozzuk, hogy a haja ne kerüljön bele. Tűzre tesszük, kevés tejjel, és 1 evőkanál liszttel összesütjük. Tányéron szétterítjük, a tetejét hagymás zsírral locsoljuk, és megrakjuk sült kolbászdarabkákkal.

Szatmári tepsis hús
Hozzávalók: 1 kg sertéskaraj, só, bors, 3 fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 csokor petrezselyem zöldje, másfél kg krumpli, 3 paradicsom, 5 dl tejföl, 10 dkg liszt, 30 dkg füstölt szalonna, 1 fakanálnyi fűszerpaprika.
A krumplit megmossuk, héjában puhára főzzük, meghámozzuk, és hűlni hagyjuk.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük. A karajt felszeleteljük, és kiklopfoljuk. Megszórjuk sóval, borssal, lisztben átforgatjuk, és a szalonna kisült zsírjában hirtelen átsütjük.
A húsokat kiszedjük, és a megmaradt zsír egy részét a tepsi aljába öntjük. A kihűlt krumpli felét karikákra vágva beletesszük. Rárakjuk a kisütött húsok felét.
A paprikát, paradicsomot, 2 hagymát, és a petrezselymet apróra felvágjuk, hozzákeverjük a kisült szalonnát, és a hús tetejére halmokat rakunk belőle. Befedjük a megmaradt karajszeletekkel. Ráreszeljük a maradék krumplit.
A visszamaradt szalonnazsírunkban a kockákra vágott 1 fej vöröshagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk fűszerpaprikával, és 2 dl vízzel felöntjük.
A mártáshoz a tejfölt liszttel simára keverjük, beleöntjük a hagymás-paprikás zsírba, sózzuk, és 2 dl vízzel összeforraljuk. Amennyiben maradt a zöldséges töltelékből, azt is hozzákeverjük. Átfőzzük, és nyakon öntjük vele a tepsis húst.
Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

Derelye
Hozzávalók: (12 főre) 2 kg liszt, 10 tojás, só, 30 dkg zsemlemorzsa, fél liter olvasztott sertészsír. A közepébe szikkadt szilvalekvár.
A lisztet a tojásokkal, és kevés vízzel összeállítjuk. Deszkán is átgyúrjuk, majd egy tállal letakarjuk, néhány percig pihentetjük. Négyfelé választjuk, majd egyenként vékonyra kisodorjuk. A tészta szélétől 2-3 centire kis szilvalekvár halmokat helyezünk, ráhajtjuk, lenyomjuk a széleket, és derelyevágóval kiszaggatjuk.
Forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük.
Az olvasztott zsírban megpirítjuk a zsemlemorzsát, ebbe forgatjuk bele a kifőzött derelyét.
Sósan, vagy cukorral megszórva, darált dióval is kínálhatjuk.
lrem
2009. február 25. szerda 18:17:47
Sziasztok! Én is szeretném elkérni a február 22.-i adás receptjeit. Főleg a szatmári tepsis hús érdekelne, de a többit is kipróbálnám. címem: lrem@freemail.hu
tabcsy
2009. február 25. szerda 14:39:15
Sziasztok !Én is nagyon szeretném a február 22-i szatmárcsekei recepteket. Előre is köszönöm. tabcsy@fibermail.hu Nem lehetne minden műsor receptjét feltölteni?
ilosoncz
2009. február 24. kedd 18:33:17
Én is nagyon szeretném a szatmárcsekei recepteket, főleg a tepsis hús leírását.
Előre is köszönöm. ilosoncz@freemail.hu
nikolett880428
2009. február 24. kedd 17:51:29
Sziasztok. Szeretném elkérni a Szatmári tepsishús receptjét! Az email címem: nikolett880428@freemail.hu Előre is köszönöm!!! :)
simonocsi
2009. február 24. kedd 13:00:37
Üdvözlet! Szeretném én is megkapni a szatmárcsekei recepteket!Nagyon tetszett az egész műsor! Az ételek pedig még jobban!! simonocsi@ivnitel.hu
godzilla20
2009. február 24. kedd 11:25:45
Szeretném,ha elküldenétek e-mail-ben az ízőrzők című műsorban bemutatott szatmárcsekei ételek receptjeit ha lehetséges elöre is köszönöm az email cimem godzilla20@freemail.hu
k.baby6
2009. február 24. kedd 09:30:51
nagyon tetszett a műsor. kérem, a szatmárcsekei tepsis hús receptjét szíveskedjenek elküldeni.k.baby6@freemail.hu

köszönöm
farkas61
2009. február 24. kedd 08:45:09
Nagyon tetszett a szatmárcsekei ételek elkészítése szeretném a recepteket megkapni, e-mail cimem: farkas61@citromail.hu Köszönöm
cziraknejudit
2009. február 23. hétfő 19:24:14
Szeretném,ha elküldenétek e-mail-ben az ízőrzők című műsorban bemutatott szatmári tepsis hús, túrós pászka és a füstölthúsos- kolbászos kaszásleves receptjét. Előre is köszönöm!
hb73
2009. február 23. hétfő 18:18:47
Nagyon tetszik az ízörzők című műsor, már többször láttam. A szatmárcsekei tepsis hús receptjét szeretném elkérni, mert szívesen elkészíteném. hb73@citromail.hu
Köszönöm.
zsofi1960
2009. február 23. hétfő 15:32:37
Sziasztok. Van egy kedves szatmári barátom, akit szeretnék meglepni a szatmári tepsis hússal, aki tud kérlek segitsen a receptben.zsofi1960@citromail.hu köszi
gpilipar
2009. február 23. hétfő 14:25:28
Sziasztok! Szeretném én is elkérni a Szatmári tepsis hús receptjét! Címem: gpilipar@linea-bs.hu Segítségeteket előre is köszönöm!
balintkatus
2009. február 23. hétfő 10:16:53
Sziasztok el tudnátok küldeni a szatmári tepsishús receptjét!! Címem:balintkatus@gmail.com
Előre is köszönöm!!
dobroczki37
2009. február 22. vasárnap 22:26:10
Sziasztok!Légyszi valaki nekem is küldje el a Szatmári tepsishús receptjét!!!!!!cimem:dobroczki37@freemail.hu Előre is köszönöm!!!!!!
marticat2
2009. február 22. vasárnap 19:48:08
Sziasztok eltudnátok küldeni a szatmári tepsis hús receptjét Cimem: marticat2@freemail.hu Köszönöm!
m.fruzsina15
2009. február 22. vasárnap 17:57:10
Sziasztok!Legyen szíves valaki küldje el a szatmári tepsishús receptjét!Cím:m.fruzsina15@citromail.hu
Előre is Köszönöm
jetirulez
2009. február 22. vasárnap 17:34:31
Hali! Legyen olyan kedves valaki elküldeni nekem a szatmári tepsis hús receptjét. Cím: jetirulez@hotmail.com Kösszépen.
fontosbolt
2009. február 22. vasárnap 14:25:16
Sziasztok mindenkinek, hasonlóan az itt előttem elhangzó kérésekhez szeretnék csatlakozni, és kivételesen ha van rá mód a szatmárcsekei tepsis hús receptjét szeretném elkérni, így képernyőn keresztül is igen erősen hatott a gyomromra, és szeretnék vele személyesen is megismerkedni. Előre is köszönöm, további kellemes szép napot, az E-mail címem: fontosbolt@t-online.hu
karansebesi
2009. február 22. vasárnap 14:20:53
T. Ízőrzők! Én is szeretném megkapni a szatmárcsekei ételek receptjét, köszönöm, karansebesi@prevenciokft.hu
szabotim2
2009. február 22. vasárnap 13:40:06
Nagyon tetszett a szatmárcsekei ételek elkészítése szeretném a recepteket megkapni, e-mail cimem: szaboanne@citromail.hu Köszönöm
silent82
2009. február 22. vasárnap 13:09:06
Üdv! A szatmárcsekei ételek receptjei érdekelnének engem is. Nagyon hálás lennék ha elküldenék az e-mail címemre: silent82@vipmail.hu .
tomcsanyil
2009. február 22. vasárnap 12:52:35
nagyon tetszett a szatmárcsekei ételek elkészítése szeretném a recepteket megkapni, főleg a tepsishús receptje érdekelne.címem tomcsanyil@t-email.hu agi57
zana.ottone
2009. február 22. vasárnap 12:50:20
Szeretném a 2009.02.21-i adásban bemutatott szatmári tepsis hús receptjét megkapni e-mail cimemre:zana.ottone@rubicom.hu Köszönöm.
cat56
2009. február 22. vasárnap 11:19:10
Ha van rá lehetőség, akkor én is szeretném megkapni a szatmárcsekei recepteket. A címem cat56@freemail.hu
cat56
2009. február 22. vasárnap 11:17:33
Ha van rá lehetőség, akkor én is szeretném megkapni a szatmárcsekei recepteket.
meszabarbi
2009. február 22. vasárnap 10:54:59
Sziasztok
Az Ízőrzők szatmárcsekei receptjeit szeretném megkapni, vagy ha valaki tudja mikor ismétlik meg ezt a részt? Címem: meszabarbi@freemail.hu
Köszönöm
szabo.toth.enci
2009. február 22. vasárnap 10:47:58
Én is nagyon szeretném megkapni az Ízőrzők szatmárcsekei receptjeit! Esetleg lehetne a többi rész receptjeit is? Címem: szabo.toth.enci@gmail.com Köszönöm!
mtibor65
2009. február 22. vasárnap 08:11:14
szeretném megkapni az ízőrzők szakmárcsekei receptjeit az email címem mtibor65@freemail.hu
kulcsarpisti
2009. február 21. szombat 21:57:25
Nem szeretnék kimaradni a sorból én is szeretném a mai műsor receptjeit. Főleg a szatmári tepsishús receptje izgatta fel a fantáziámat. Sajnos nem figyeltem oda rendesen. Előre is köszönöm. kulcsarpisti@citromail.hu
kulcsarpisti
2009. február 21. szombat 21:54:59
Nem szeretnék kimaradni a sorból én is szeretném a mai műsor receptjeit. Főleg a szatmári tepsishús receptje izgatta fel a fantáziámat. Sajnos nem figyeltem oda rendesen.
monostorie
2009. február 21. szombat 19:40:08
Csatlakozva az elöttem szólóhoz én is szeretném a szatmári tepsishús receptjét. Előre is köszönöm! A műsor nagyon kellemes kikapcsolódást nyújtott, sok tanulsággal szolgált a mai háziasszonyoknak. Címem: monostorie@citromail.hu
volfordt
2009. február 21. szombat 19:25:54
Szeretném megkapni email-ban a február 21.-ei műsor receptjeit , nagyon tetszik és színvonalas a műsor Köszönöm előre is volfordt@gmail.com
pusztai1224
2009. február 21. szombat 18:03:43
Szeretném a 2009.02.21-i adásban bemutatott szatmári tepsis hus receptjét megkapni e-mail cimemre pusztai1224@freemail.hu Köszönöm
gonczjoc
2009. február 9. hétfő 11:05:32
Az izőrzők noszvaji müsora/mint mindig ez a müsor/remek volt. Szeretném, ha ujból megismételnék, mert nem tudtam rögziteni.
kovacsesztike
2009. február 3. kedd 18:25:47
Szeretném a 2009.01.24-i adásban bemutatott recepteket megkapni e-mail címem kovacsesztike@gmail.com köszönöm
tratnyek.g
2009. január 25. vasárnap 18:22:17
ha valaki meg szerzi a recepteket nekem is küldje el légyszi címem tratnyek.g@freemail.hu előre is köszi
strausz
2009. január 25. vasárnap 13:17:49
Szeretném a 2009.01.24-i adásban bemutatott recepteket megkapni e-mail címem strausz@FZ.sk köszönöm
kocsisnemarti
2009. január 25. vasárnap 09:41:32
Szeretném a 2009.01.24-i adásban bemutatott, nagyon finomnak tűnő, Penyige-i recepteket megkapni! e-mail címem kocsisnemarti@gmail.com
nemeth22freemail
2009. január 24. szombat 22:09:47
Nekem nagyon tetszett a műsor, szeretném ha a receptek megkaphatnám nemeth22freemail@freemail.hu címre.
k_meszaros
2009. január 12. hétfő 16:02:00
Nagyon színvonalas érdekes műsor.Szeretném,ha gyakrabban adnának hasonlókat.Kérem a recepteket ha lehet küldjék meg az email címemre.Címem:k_meszaros@freemail.hu
serestyen.lajos
2009. január 10. szombat 16:19:31
kérem ismételjék meg a műsort. Éva
fehernem
2009. január 5. hétfő 11:35:30
Szeretném megkapni a recepteket. Ha tudnak segíteni kérem küldjék el az e-mail címemre. Köszönettel: fehernem@citromail.hu
orsos_aranka
2008. szeptember 27. szombat 15:31:42
Szeretném megkapni a recepteket. Ha tudnak segíteni kérem küldjék el az e-mail címemre. Köszönettel:orsos_aranka@freemail.hu
vreniko
2008. április 15. kedd 15:12:40
2008.04.07-én láttam az adásban a kuruc tokány készítését. Nagyon egyszerűnek és ízletesnek tűnt. Hogyan juthatnék hozzá a receptjéhez, illetve a többi adás receptjeihez?
szante
2008. február 23. szombat 15:56:08
Helló! Most néztem a műsort és igazán tettszettek a receptek. Viszonylag egyszerűek voltak és finomnak tüntek. Egyik másikat még én is eltudnám készíteni férfi létemre. Hogyan juthatnák areceptekhez, mert nem vettem fel videóra. Légyszi segítsetek! Szanté

Copyright © 2005-2010 Animare Software Kft. Minden jog fenntartva! | Készült: Animare Stúdió
| Súgó | Adatvédelem | Oldaltérkép | RSS |