Bejelentkezés:
Keresés:
P.S. I love you
Raktáron!
Szállítás 1 nap.

Vérbeli hajsza
Raktáron!
Szállítás 1 nap.

Az elveszettek földje
Raktáron!
Szállítás 1 nap.

Rossz társaság
Raktáron!
Szállítás 1 nap.

Hősök (1. évad) (5. lemez)
Raktáron!
Szállítás 1 nap.


Duna Televízió: Edith Piaf: szerelem nélkül mit sem ér az élet


Linkek:

Rendezte:

Írta:
  • Marianne Lamour
  • Jean-Pierre George

Operatőr:
  • Fréderic Variot

Időtartam:
52 perc

Gyártási év:
2004

Eredeti cím:
   Edith Piaf: sans amour on n'est rien du tout

Edith Piaf: szerelem nélkül mit sem ér az élet

francia dokumentumfilm /ff./ (2004) (52')

Az archív filmekből összeállított dokumentumfilm Edit Piaf szerelmeit és a hozzájuk írott

csodálatos dalok történetét meséli el. Megismerjük belőle magányos, nélkülözéssel teli

gyerekkorát, és nagy szerelmeit, Paul Meurisse-t, Marcel Cerdant, a repülőgépszerencsétlenségben elhunyt boxolót és utolsó szerelmét, Théo Sarapót, akihez

hozzá is ment feleségül.

Az egyórás francia dokumentumfilm címének igazságát talán senki sem vitatná. Az égi vagy a földi szerelemből legalább az egyik mindenkinek osztályrészül jut. Szerencsésebbeknek mindkettő. Edit Piaf minden bizonnyal részesült ebben a földi kegyelemben. Égi múzsák szerelmeseként a francia sanzon máig uralkodó királynője. Földi életében pedig legalább három nagy szerelmet mondhatott magáénak. A szenzációéhes közönség természetesen neveket akar. Lényegében mindenkit ő indított útjára, aki a negyvenes-ötvenes évek fordulóján kezdte énekesi pályáját. Yves Montand ugyanúgy a "tanítványa" volt, mint Charles Aznavour.

Ám igazi nagy szerelmei muzsikus szakmán kívüliek voltak. Előbb a remek karakterszínészhez, Paul Meurisse-hez fűzte nagy szerelem, majd egy civil következett, Piaf legtragikusabb érzelme. Marcel Cerdan profi bokszoló volt, és egy repülőszerencsétlenségben veszítette életét. Utolsó nagy fellángolása egy nála jóval ifjabb, kezdő énekeshez láncolta. Théo Sarapónak megadatott az a kegy, hogy Piaffal közös lemezfelvételt készíthessen.

Edit Piaf egyik híres számának és önéletrajzi emlékezésének is az volt a címe: Nem bánok semmit. Igen, valószínűleg nem bánta meg szerelmeit sem. Bár rövid életet kapott a sorstól, de talán sokan cserélnének vele. Ez a 2004-es francia dokumentumfilm archív anyagokból összeállított portré a 20. századi könnyűzene nehézsorsú nagy alakjáról.

Mennyire tetszett ez a műsor? Szavazz!
0,0
Még nem érkezett szavazat.
-/10