Bejelentkezés:

Downton Abbey

STORY4  08:05 - 09:30  Angol drámasorozat (2014) (IV. évad 8. rész) (51')

Horvátország - Barangoló


Havas Dóra

Születéstől születésnapig - Az első 12 hónap étrendje


STORY4: Downton Abbey


Linkek:

Szereplők:

Rendezte:

Időtartam:
51 perc

Évad:
4. évad

Epizód:
8. rész

Gyártási év:
2014


Jelenetképek:




forrás: rtlklub.sajtoklub.tv Bársony Bence
Downton Abbey

A sorozat egy kitalált helyszínen, Yorkshire-ben játszódik egy nagybirtokon, melynek neve Downton Abbey. A történet főszereplői az arisztokrata Crawley család és annak szolgálói. A család V. György brit király uralkodása alatt birtokolja a downtoni birtokot.

A sztori a 20. század elején kezdődik, a Titanic elsüllyedésének évében, 1912-ben; s az I. Világháború előtti boldog békeidők minden csodálatos, reményekkel teli motívuma felfedezhető a történetvezetésben.

A brit történelem nagy pillanatainak a család életére hatást gyakorló mozzanatait sorakoztatják fel a sorozat egyes évadati. Egy ilyen nagy pillanattal kezdődik az első rész, amelynek nyitó jelenetei a Titanic elsüllyedése utáni napon játszódnak.

Izgalmas időszakban indul a sorozat, amikor a régi és az új találkozik, s amikor a háború a küszöbön áll, de igazán senki nem hiszi, hogy sor kerülhet rá.

A jelenetek tökéletesen megkomponáltak, a díszletek, a berendezések, az enteriőrök, a kulisszák zseniálisak. Minden egyes képkocka cukorka a szemnek.

Miközben kanyarog a történet, izgalmas dolgokat tudhatunk meg a kor Angliájáról, a történelemről, a kastélyok mindennapjairól. Arról, hogy lesz valaki komornyik, mik a terítés szabályai, miért kell kivasalni a The Times-t mielőtt az urak kezébe kerül. Ez és megannyi titok vár azokra, akik belevágnak a Downton Abbey-be.

Anthony Gillingham tervezett látogatásáról értesülve Mary úgy látja Anna reakciójából, hogy valami nincs rendben; megtudja, hogy mi történt Annával. Mary visszautasítja Anthony lánykérését, aki felbontotta az eljegyzését miatta. Maryt megrémíti, amikor Rose bejelenti, hogy hozzámegy Jack Rosshoz és elmegy a férfihez. Lady Rosamund úgy tervezi, hogy elviszi Edithet Svájcba, hogy ott szülje meg és adja örökbe a babát, de Violet gyanút fog. Robert visszatér az éves ünnepségre; Alfred megkéri Ivy kezét, de ő visszautasítja. Ezalatt Isobelnek Lord Merton udvarol; Molesley összebarátkozik Baxterrel, bár különösnek tartja a nő barátságát Barrow-val.

Mennyire tetszett ez a műsor? Szavazz!
8,6
16 szavazat átlaga: 8,6
-/10